Български редактори курират панели с новини в Google News Showcase

...
Български редактори курират панели с новини в Google News Showcase
Коментари Харесай

Български редактори курират панели с новини в Google News Showcase

Български редактори курират панели с вести в Гугъл News Showcase („ Google Нюз Шоукейс “). Това е онлайн прекарване и стратегия за лицензиране на вести, което започва през днешния ден в България, оповестяват от Grayling, пиар организацията на Гугъл („ Google “) в България.

По думите им участващите издатели в България основават панели, които дават повече способи на читателите да се ангажират с новините и ги насочват към цялостните публикации на уебсайтовете на новинарските издания. Това разрешава на издателите да задълбочат връзките си с читателите и им дава по-пряк надзор върху представянето и брандинга, показват от организацията.

Сред медийните издатели, които се включват в Гугъл News Showcase в България, са: Нова броудкастинг груп “, Българското национално радио (БНР), „ Дир.бг “, „ Икономедиа “ „ Спортал медия груп “ и „ Уеб медия груп “ и други.

Това са материали, определени от редакторите в новинарското студио , гласи известие, оповестено в Гугъл News Showcase . В друго такова известие се показва, че новинарските публикации са класирани „ въз основа на тяхното качество, автентичност и новост на наличието, а където е позволено – въз основа на настройките ви, предходната ви интензивност и покупки в Гугъл News, както и интензивността ви в други артикули на Гугъл “. Гугъл може да има лицензионно съглашение с някои от тези издатели, само че това не въздейства върху класирането на резултатите, се споделя още в текст, оповестен в Гугъл News Showcase.

Според информацията, публикувана от пиар организацията на компанията в България, издателите могат да изберат да прибавят функционалност, при която Гугъл заплаща за достъпа на читателите до лимитирано количество от тяхното платено наличие. По думите им това обезпечава на читателите достъп до повече публикации на обещано издание, в сравнение с биха могли да видят другояче, като ги предизвиква да научат повече за изданието - и вероятно да се абонират.

В международен мащаб Гугъл има подписани контракти за News Showcase с над 2500 издания . Продуктът действа в 24 страни, измежду които Съединени американски щати, Франция, Испания, Полша, Словакия, Германия, Ирландия, Португалия, Обединеното кралство, Италия, Австрия, Румъния и Словения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР