Български производители от цялата страна представят своето био производство в

...
Български производители от цялата страна представят своето био производство в
Коментари Харесай

Екологични продукти на производители от страната са част от първия фермерски пазар във Враца /снимки/

Български производители от цялата страна показват своето био произвеждане в първия независим фермерски пазар, който се организира във Враца. Събитието бе намерено от кмета Калин Каменов и заместник-министъра на земеделието – доктор Лозана Василева.
„ Това е първият независим фермерски пазар, който организираме в нашия град. Във време на провокации и интензивни промени, взехме решение да предоставим опция на локалните производители да осъществят своята продукция. В идващите два дни тук могат да бъдат открити био артикули, които ги няма в огромните хипермаркети. Събитието ще се трансформира в обичайно за Враца и всеки първи уикенд от месеца ще сме хазаин на пазар на българското произвеждане. Вярвам, че с общи старания, нашият град ще е един от дребното с непрекъснат фермерски пазар “ – сподели кметът Каменов при откриването.
Заместник-министърът на земеделието доктор Лозана Василева приветства Община Враца за самодейността и съобщи, че министерството ще подкрепи основаването на локални пазари, където да вземат участие българските производители. Д-р Василева добави, че сходни начинания са най-ефективният метод за представяне на екологичните артикули и приветства концепцията на кмета Каменов за превръщането на пазара в традиция.
В първото издание на формата вземат участие над 30 производители от Враца и разнообразни градове на страната. На ревюто има чипровски кори за баница, сезонни био плодове и зеленчуци, специфична селекция на сиропи от бъз, алена боровинка и джинджифил, козе сирене, ракия от ягоди и вино от малини. В рамките на двата дни на жителите и гостите ще бъде препоръчан богат подбор от хлебни изделия-царевичен самун с орехи и подправки, зеленчуков самун, пълнозърнести питки, сушени плодове и манатарки, дестилат от охлюви, шипково масло, габровски пестил, вкусни пчелни артикули, пречистени масла, естествен шоколад, както и месни специалитети –бабек, суджук, луканка.
Бутиковите хранителни артикули и освежаващите натурални питиета ще бъдат изложени в шатри пред постройката на локалната администрация до на следващия ден - 5 юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР