Български производители на зеленчуци се отказват да произвеждат заради ниските

...
Български производители на зеленчуци се отказват да произвеждат заради ниските
Коментари Харесай

Български земеделци се отказват от производство заради ниските цени на вноса

Български производители на зеленчуци се отхвърлят да създават поради ниските цени на вноса, заяви Българска национална телевизия. Решението им идва макар заповедта на Ананиев, в която от през днешния ден производителите могат да отворят пазарите и борсите в страната. По този мотив Кантарджиев и Кунчев ще посетят кооперативни пазари в страната
Земеделци на територията на община Петрич, където се създават огромна част от българските оранжерийни краставици и домати, оповестиха, че ще се откажат от част от производството.
Костадин Стаменов също се е отказал от част от продукцията. Причината - вносът е доста огромен и нашата продукция застоява.
Според него 80 % от земеделците у нас са на ръба на оцеляването. Той съобщи, че не можем да се състезаваме с страните от Европейски Съюз. В тези страни се подкрепя земеделието, а при нас се мачка. Вносът убива производителя и дребния търговец.
Вчера от " Обеднинени земеделци " приканиха за незабавна интервенция с пакет от ограничения, с цел да не се блокира земеделието в страната. От партията дадоха и някои хрумвания на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР