Български производител на биометрични технологии е първата компания одобрена по

...
Български производител на биометрични технологии е първата компания одобрена по
Коментари Харесай

Български стартъп получи първия ваучер за излизане на БФБ по ОП Иновации и конкурентоспособност

Български производител на биометрични технологии е първата компания утвърдена по схемата за финансова поддръжка за излизане на Българската фондова борса. Финансиране в размер на 50 000 лева получи първият бенефициент по „ Ваучерна скица за даване на услуги за издаване на скъпи бумаги на финансовите пазари “.

Ваучерът бе връчен на изпълнителния шеф на BIODIT Юлиан Софрониев от доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия.

„ В България обикновенно единствено подлагаме на критика, само че през днешния ден имаме мотив да похвалим тази сполучлива самодейност на Министерство на Икономиката и ИАНМСП. Надявам се, напълно скоро да забележим други сходни начинания, които да оказват помощ на дребния и междинен бизнес в България и за които ръководещите да бъдат похвалени “, показва Юлиан Софрониев.

„ Процедурата по утвърждение на претендентите е извънредно бърза. Може би в границите на две седмици се случиха нещата за първия бенефициент “, означи изпълнителният шеф на организацията доктор Бойко Таков.

Биометричната компания е освен първият бенефициент по програмата на ИАНМСП, само че и първият български стартап, който излиза на БФБ. BIODIT е на финалната права по пътя си към борсата, като чака утвърждение на проспекта от Комисията по финансов контрол и първично обществено предложение през месец май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР