Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране

...
Български проект за производство на универсален електромобил ще търси финансиране
Коментари Харесай

Български проект за универсален електромобил ще търси финансиране през борсата

Български план за произвеждане на повсеместен електрически автомобил ще търси финансиране с първично предложение на акции на Българската фондова борса през есента. Новината заяви Росен Даскалов, нашумял около създаването си на плана за състезателен супер автомобил " Син карс ". Акциите ще са на новата компания на Даскалов Eл Сити (L City)

Днес Даскалов сподели два допустимо разновидността на електрическия автомобил, които са построени на една и съща платформа. Идеята е шасито и батериите да се сглобяват в Русе, а финалното асемблиране да се прави в Германия, откъдето ще се купуват електромотора, спирачната система, електрониката и други основни съставни елементи.

Пластмасовите елементи по каросерията ще се вършат в Швейцария. Електромобилът е кръстен " Ютилити " и концепцията е да се употребява в центровете на огромните градове. В взаимозависимост от поръчката на клиента може да се трансформират размерите, мощността на електромотора, потенциала на батериите и така нататък

 Росен Даскалов
© Анелия Николова

Росен Даскалов

Днес бяха показани градско бусче и поръчано от Индия транспортно средство, което наподобява на голф-количка. За тях Росен Даскалов уточни, че са оптимално опростени, без непотребни асистиращи лидера системи, тъй че да могат да се предложат на добра цена.

Прототипите употребяват с електрически мотор с мощ 15 киловата (малко над 20 конски сили) за няколко секунди той обаче може да генерира пикова мощ от 50 киловата (67 коня).

 Моделът за Индия.
© Анелия Николова

Моделът за Индия.

За момента се оборудват пространства в Русе за сглобяване на шаситата. Избрано е и мястото за финалното сглобяване в Германия. Росен Даскалов счита, че идващите индустриални бази ще са в Ковънтри, Англия и Флорида, Съединени американски щати, от където имало питане за обезпечаване на превоза на ново екоселище.

Според него производството е оптимално гъвкаво и елементарно може да се разшири, в случай че бизнесът тръгне. Сключен е контракт с огромен немски производител на коли за доставка на електромотора, контролния блок, ключалките и редица други съставни елементи. Окачването е взето е спортният автомобил " Син карс ".

Батерията е инсталирана в пода и елементарно може да се размени. Това би улеснило използването на електрическото транспортно средство в области, изискващи непрестанен режим на работа.

 Универсалната платформа и примерна система за подмяна на батерията.
© Анелия Николова

Универсалната платформа и примерна система за подмяна на батерията.

Росен Даскалов заяви, че идната пролет ще бъде показан първообраз на микробус с общо тегло до 3.5 тона. Следващият план е рейс с потенциал до 36 индивида и камион. В по-далечна вероятност се мисли за произвеждане на хибридно транспортно средство, което употребява бензинов мотор и електромотор.

 Български план за повсеместен електрически автомобил ще търси финансиране през борсата
© Анелия Николова
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР