Български продукти сред които вина, етерични масла и млечни продукти

...
Български продукти сред които вина, етерични масла и млечни продукти
Коментари Харесай

Южна Корея ще внася български вина и млечни продукти

Български артикули измежду които виновност, етерични масла и млечни артикули са с извънреден капацитет да бъдат изнасяни за корейския пазар. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система Емил Караниколов, който е на работно посещаване в Сеул, с ръководителя на Корейската асоциация на компаниите-вносители /КOIMA/ господин Хонг Кванг-Хи.
Корейската асоциация на компаниите-вносители (KOIMA) е организация, в която членуват над 8000 южнокорейски бизнес компании-вносители и е основана през 1970 година Това е единствената бизнес организация в Република Корея, която има за цел да подкрепя вноса от чужбина и играе доста значима роля в насърчаването на търговията на страната.
По време на диалозите от организацията са показали интерес и към други висококачествени български артикули, които да бъдат осъществени в Корея.
„ През 2018 година българският експорт за Корея надвиши 106 млн. щ. д. Разчитаме на прояви като бизнес конгреси и на интензивност от страна на бизнеса от двете страни за увеличение на комерсиалния продан и за основаване на контакти за осъществяване на взаимни планове “, уточни министър Караниколов.
На срещите си с представителите на корейския бизнес икономическият ни министър посочи и преимуществата на страната ни, като атрактивна дестинация за вложения. По думите му Правителството е в непрестанен, деен разговор и партньорство с бизнеса за реализирането на поредна външноикономическа политика, целяща разширение на пазарното наличие, възстановяване на изискванията за достъп до непознати пазари и привличане на задгранични вложения. „ Подкрепяме експортно насочени браншове с висока добавена стойност и висок капацитет за внедряване на нововъведения в производството “, уточни още той.
По време на формалната си аудиенция Караниколов се срещна още и със заместник-министъра на търговията, промишлеността и енергетиката на Република Корея господин Ким Йонг -Рае. Пред него икономическият министър акцентира, че Република Корея е предпочитан стопански сътрудник в Азия и напъните ни са ориентирани към поощряване на двустранното съдействие и усилване на икономическите връзки сред двете страни.
От своя страна заместник-министърът на търговията на Корея посочи, че акцентирането на развойна активност и браншове за високи технологии е ниша, която ще даде повсеместен образ на България като страна залагаща на технологиите и действия носещи висока добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР