Български превозвачи ще протестират в Страсбург и София срещу пакета

...
Български превозвачи ще протестират в Страсбург и София срещу пакета
Коментари Харесай

Паралелни протести в Страсбург и София срещу пакета Мобилност

Български превозвачи ще стачкуват в Страсбург и София против пакета " Мобилност ", съобщи БНР.

Европейския парламент в Страсбург против допускането за разглеждане на така наречен пакет " Мобилност " и възможното му гласоподаване в пленарна зала.

В Страсбург митингът ще стартира в 12 часа българско време - към половин час след началото на дебатите. Към протестиращите ще се причислят и българските евродепутати.

Все още е допустимо пакетът да не стигне до разискване. С процедурни похвати нашите представители още веднъж ще се опитат да го избегнат.

Припомняме, законодателството беше позволено до пленарна зала в понеделник, откакто трима български евродепутати отсъстваха , а за окончателното отменяне на пакета не доближиха единствено два гласа.
 Борисов търси поддръжка за българските превозвачи в Екологичен потенциал
Борисов търси поддръжка за българските превозвачи в Екологичен потенциал

След гласуването по пакета " Мобилност "

Според превозвачите част от измененията в пакета целят очистване на транспортния бизнес както в България, по този начин и в други страни от Източна Европа. По тази причина към митинга на българите ще се причислят и техни сътрудници от Румъния, Полша, Литва и Словения.

Те още веднъж ще носят жълти жилетки. По думи на Ангел Траков от Сдружението на интернационалните превозвачи с митинга превозвачите се надяват да повлияят за рационалното взимане на решение по текстовете по пакета.

Паралелен митинг против пакета " Мобилност " ще има и в София. По време на гласуването в Европейския парламент у нас ще се организира пешеходно шествие. Началото му е пред храм-паметник " Александър Невски ".
 Пакетът
Пакетът " Мобилност " влезе в дневния ред на Екологичен потенциал за сряда

Трима български евродепутати не са били в зала за гласуването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР