Български превозвачи на протест срещу полицейския произвол в Гърция. Тази

...
Български превозвачи на протест срещу полицейския произвол в Гърция. Тази
Коментари Харесай

Родни шофьори се ожалиха от полицейски рекет в Гърция ВИДЕО

Български превозвачи на митинг против полицейския произвол в Гърция.

Тази заран недоволните се събраха пред граничен пункт "Кулата ", с цел да опишат за налагания им съгласно тях рекет от страна на гръцката полиция. Заради епидемиологичните ограничения митингът не беше всеобщ, оповестява bgonair.bg.

Проблемите за българските превозвачи започвали незабавно след границата.

"Тук, на Серес, има служители на реда, които започнаха от известно време да вършат рекет или изнудване ", изясни Марин, който е водач.

"Държат ни час-два, тормозят ни, търсят некакви устройства, които манипулират тахографите, магнитите, компютри и ни изнудват да си признаем, в случай че не, щели да ни вземат книжките за два месеца, за 3 месеца, санкции по 5 000 евро ", добави Юлиян Тачев, който също е водач.

По думите на водачите на камиони, гръцките служители на реда ги спирали под претекст, че манипулират тахографите си с магнитни устройства, а по-късно ги водели в избран сервиз.

"Карат ни в сервиз, за който имаме информация, че е на негов брат или някакъв родственик, почват да режат пломби на сензори, които са свързани с тия тахографи, тахографите се смъкват, сменяват, което излиза доста скъпо ", добави Юлиян Тачев.

Потърпевшите към този момент са алармирали Външното ни министерство и чакат подпомагане за разрешаването на казуса.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР