Български пощи“ стават дигитални, какво ще се промени? Започва подготовка

...
Български пощи“ стават дигитални, какво ще се промени? Започва подготовка
Коментари Харесай

„Български пощи“ стават дигитални, какво ще се промени

„ Български пощи “ стават цифрови, какво ще се промени? Започва подготовка за внедряване на цялостна платформа за даване на нови услуги.

„ Български пощи “ предприемат първа стъпка към цифрова промяна, оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Започва подготовка за внедряване на цялостна платформа за даване на нови услуги и консолидиране на сегашни и бъдещи софтуерни решения.

До 16 март „ Български пощи “ ще правят пазарно изследване за индикативна обща цена за осъществяването на този стадий. Базова информация е оповестена на публична страница на държавния пощенски оператор.

Съществуващите осведомителни системи и  приложения, обслужващи бизнес процесите в сдружението, се характеризират с доста на брой разнородни и несъвместими приложения.

Повечето от употребяваните софтуерни приложения са написани с остарели софтуерни средства за разработка и имат ниска степен на интегритет. Липсват създадени интерфейси за нововъведените софтуерни решения, показват от сдружението.

От „ Български пощи “ прибавят, че изграждането на WEB основана платформа ще докара до разширение на портфолиото на предлаганите услуги и реализиране на по-качествено, по-бързо и по-ефективно обслужване на жителите и бизнеса на едно гише.

През февруари управлението на „ Български пощи “, Федерация „ Съобщения “ към КТ „ Подкрепа “ и Синдикална федерация на известията към КНСБ подписаха съглашение за увеличение на заплатите на работещите в пощите.

Споразумението планува 19% нарастване на работните заплати, като 11% от него влиза в действие от 1 януари 2023 година, а спомагателни 8% – от 1 юли тази година. 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР