Български пощи ще разпространява печатните издания на територията на страната

...
Български пощи ще разпространява печатните издания на територията на страната
Коментари Харесай

След затварянето на "Лафка" пощите ще разпространяват печата от март

Български пощи " ще популяризира печатните издания на територията на страната от първия работен ден на март.

Правителството разпореди на държавното сдружение да стартира разпространяването от 24 часа на 1 март. В решението се показва, че пощите ще провеждат нужните взаимоотношения с издатели.

Още през ноември предходната година страната съобщи подготвеност да се включи в разпространяването на периодическия щемпел, откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ще изземе активността от частните компании (80% от този бизнес се управлява от сдружения, свързани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски). Тогава Борисов съобщи, че в случай че се наложи, ще има държавна дотация, с цел да стига печатът до сергиите из страната, които са 6000.

В неделя (23 февруари) публично се разбра за затварянето на веригата Lafka, която разпространяваше вестниците и списанията в страната. Официалното обявени сочеше като причина прекъсването на бизнеса с лотарийните билети, откакто ръководещите трансформираха Закона за хазарта и страната монополизира този бизнес.

В решението на държавното управление от през днешния ден се показва, че в период до шест месеца след започването на разпространяването на печата " Български пощи " би трябвало да показа отчет за осъществяването на активността. В него следва да се включат и възможните спомагателни организационни и финансови ограничения.

Възлагането на " Български пощи " ЕАД да прави разпространяването на печатни издания на територията на страната е в сходство със Закона за обществените предприятия, който планува, че на обществените предприятия могат да бъдат възлагани отговорности за осъществяване на социална услуга или за осъществяване на цели на обществената политика, се споделя още в решението.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР