Български пощи притежават достатъчен ресурс за развитие, но грешни управленски

...
Български пощи притежават достатъчен ресурс за развитие, но грешни управленски
Коментари Харесай

Планът за оздравяване на „Български пощи“ ще е готов най-късно през септември

Български пощи имат задоволителен запас за развиване, само че неверни управнически решения и липса на дълготрайна тактика са спъвали този развой до момента.

Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков във връзка готвения проект за преструктуриране на сдружението, който ще бъде показан на Европейската комисия през септември.

„ Предстоят съществени организационни и управнически решения както за стабилизиране на „ Български пощи “ ЕАД сега, по този начин и за трайно излекуване на сдружението. От първия ден започнахме разбор на дейностите за трайно решение на финансовите проблеми на сдружението “, акцентира Георги Гвоздейков.

Припомняме, че през май т.г. Комисията утвърди държавна помощ от 26,5 млн. евро като незабавна поддръжка за ликвидността на " Български пощи ". Тогава България подсигурява, че след шест месеца заемът ще бъде изплатен или „ Български пощи “ ще показа проект за преструктуриране, който да обезпечи дълготрайна жизненост на сдружението.

„ Български пощи “, взаимно с Министерството на превоза и известията работят всекидневно по подготовката на проекта, като всеки стадий от него се съветва с представители на Европейска комисия. Той ще включва ограничения за излекуване, които в средносрочен небосвод да изведат компанията от тежките финансови усложнения.

Европейската комисия е изразила подготвеност още в края на юли да прегледа работен план на оздравителния проект, тъй че когато стартира работната сесия през септември, той да бъде утвърден публично в къси периоди. Това ще разреши пощенският оператор незабавно да стартира да усвоява заложените средства по Националния проект за възобновяване и резистентност. Те са в размер на 100 млн. лв. и са ориентирани към модернизиране на сегашните услуги и въвеждане на нови.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР