Български пощи имат готовност от средата на януари да започнат

...
Български пощи имат готовност от средата на януари да започнат
Коментари Харесай

Български пощи поемат разпространението на печата

" Български пощи " имат подготвеност от средата на януари да стартират разпространяването на вестници и списания наред с частните компании. Това заяви транспортният министър Росен Желязков. Той беше акредитиран от Министерския съвет да провежда включването на държавната компания като комерсиално сдружение.

Росен Желязков, министър на превоза и осведомителните технологии: " Български пощи " възнамерява да популяризира вестници и списания, без да се стреми към облага, само че и да не натрупа загуби. Към момента дистрибуторите печелят сред 30 и 35% от цената на съответното издание. Влизането на Български пощи на пазара би трябвало да разсее две подозрения, първо че пазарът е монополизиран и второ че някой извива ръцете на издателите.
Министърът увери, че пощите разполагат със съответната инфраструктура, с цел да провеждат цялостният развой по логистика - 24 часа, седем дни в седмицата. Целият пазар обхаваща над 133 маршрута всекидневно, през които минават над 900 тона хартия месечно.

Две са конкурентните преимущества, с които " Български пощи " считат да излязат на пазара на разпространяване на печатни произведения от средата на януари - едното е по-конкурентна цена, а другото нови 3000 пункта за извънредно разпространяване.
Росен Желязков: " Български пощи " нямат нито упоритостта, нито желанието да се трансфорат в монополист на пазара, тази задача, която е сложена произтича от нуждата да се диверсифицират доставките на печатни произведения.
Още от понеделник пощите стартират договаряния с издатели за бъдещето разпространяване.

" Български пощи " ще се явяват като дистрибутор на пазара, въпрос на интерес на издателите е да сключат контракт или да не сключат контракт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР