„Български пощи“ ЕАД, съответно пощенските услуги, ще преминат от Министерството

...
„Български пощи“ ЕАД, съответно пощенските услуги, ще преминат от Министерството
Коментари Харесай

Окончателно: „Български пощи“ преминават към вицепремиера по ефективното управление

„ Български пощи “ ЕАД, надлежно пощенските услуги, ще преминат от Министерството на превоза и известията (МТС) към вицепремиера по ефикасното ръководство. Това реши Народното събрание с приемането на измененията в Закона за изменение и допълнение на Закона за пощенските услуги на второ четене.
Вносители на предложенията са депутатите Андрей Гюров („ Продължаваме Промяната “), Христо Иванов („ Демократична България “), Виктория Василева („ ИТН “) и Георги Свиленски („ Българска социалистическа партия за България “).
В претекстовете на законопроекта се показва, че измененията целят излекуване и модернизиране на „ Български пощи “. Не се чака увеличение на административната тежест за потребителите на пощенските услуги. Измененията не плануват „ основни структурни промени “, само че ще има пренасяне на специалисти от Министерството на превоза и известията към Министерския съвет, показват още вносителите.
Против измененията по време на разискването на законопроекта се оповестиха от Движение за права и свободи и „ Възраждане “.
Според Халил Летифов (ДПС) заместител министър-председател без министерство няма да има потенциал да ръководи дейно активността за пощенските услуги. Никола Димитров („ Възраждане “) изрече мнение, че „ Български пощи “ са неразривна част от транспортното министерство и не трябва да бъдат разделяни.
С преходните и заключителните разпореждания се вършат и промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби и за оповестяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги, с които се планува административно-наказателната отговорност за несъблюдение на отговорностите по закона да се управлява от Министерския съвет и заместител министър-председател, избран от държавното управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР