Български политици, журналисти и общественици подкрепиха Овсянникова: Живеем в особени

...
Български политици, журналисти и общественици подкрепиха Овсянникова: Живеем в особени
Коментари Харесай

Вълна от българска подкрепа за Марина Овсянникова заля Фейсбук

Български политици, публицисти и общественици поддържаха Овсянникова:


Живеем в особени времена. Уверявам ви – нито се усещам влъхва, нито наставник. На всеки от нас му се случват разнообразни неща, само че пандемията, а в този момент и войната, ни се случва на всички. Всеки от нас би трябвало да демонстрира храброст, да взима сложни решения. Всеки ден. Просто подобен е животът. Но кой е предполагал, че ще има война? Тогава смелостта и сложните решения получават друга стойност.
Вчера гледах по малкия екран какво е направила Марина Овсянникова. Вероятно и вие сте гледали – редакторката в Първи канал на публичната съветска телевизия изскочи онлайн в новините, застана зад водещата и издигна транспарант с надпис: „ Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната. “ Въпросната Марина авансово е качила в интернет и свое видео, в което декларира, че това, което става в Украйна е закононарушение, че Русия е агресор и че тя самата изпитва позор, тъй като е разрешила да се зомбират руснаците с кремълската агитация.
Къде ли е в този момент Марина? Никой не знае. Но всеки един от нас може да допусна къде е. Знаела ли е Марина какво ще й се случи, откакто направи това, което направи? Е, несъмнено, че е знаела. Обаче достолепието и това да си добър човек са по-големи и по-важни от страха.
На всеки от нас му се случват страшни неща и всеки от нас би трябвало да бъде самоуверен. Като Марина. Повярвайте ми, нито се усещам наставник, нито човек, който споделя на другите какво да вършат. Просто се впечатлих от тази Марина. И си помислих – аз бих ли го направил. А вие?

Слави Т. Трифонов



За елементарните руснаци фейсбук няма, тъй като бил циничен, лъжовен. Но за посолството им у нас не просто има обществени мрежи, ами те се употребяват целеустремено за фина конфигурация на плиткоумието, което комфортно бива транслирано измежду подвластната българска придворност.
Последното филмче, с което съветското посолство в България посажда евтините си неистини, е изумително неспособно, което е новата фаза на обезверената агитация. За да убеди захласнатия слугинаж, че Украйна има потребност от незабавна денацификация, посолството разгласява зле скърпен монтаж на любителски фрагменти, запечатали епизодични прояви на неумел или единствено ненапълно съзнателен шовинизъм в Украйна. Съвсем същите фрагменти могат да бъдат намонтирани за България – националистични прояви на Боян Расате, дрогирани изцепки на Волен Сидеров, пияни футболни хулигани или даже евродепутат с нацистки привет в Брюксел.
Да, другари путинофили, в случай че пропагандата на кремълското дребнодушие реши да упрекна България във фашизъм – може да го направи със същия триумф, с който на Украйна се лепва този етикет. И няма значение, че нито у нас, нито в Украйна националистическите обединения не вземат участие в ръководството и в действителност палят дребен % от популацията. Не, за популистичния садизъм на Кремъл това няма никакво значение.
Във връзка с гореизложеното:
ПРЕДЛАГАМ съветското посолство в България да постъпи солидарно със своята страна и да спре потреблението на обществени мрежи.

Radoslav Bimbalov



Вече всички знаят името на Марина Овсянникова.
Да поговорим за другата в кадър… води вести четвърт век. Утре отново ще ги води, до момента в който Марина е в пандиза. Представяте ли си - да си илюстрация на лъжата, престорена като ”новини” и по този начин 25 години. И най-страшното - на следващия ден отново.

Polina Paunova



За няма и две секунди ефирно време тази смела и доблестна Marina Ovsyannikova обезсмисли дългогодишния труд на хиляди медийни " майстори на пропагандата " и милиони интернет орки и тролове.

Christo Komarnitski



Иронията е в това, че от смелите дейности и друго мнение на Марина Овсянникова у нас са най-превъзбудени тези, които към този момент две седмици желаят да забранят всяко друго мнение и да хвърлят прокуратура и ДАНС против него:))))) А, да, и да заглушат съветските канали. И тогава по какъв начин? Ама в действителност по какъв начин хората щяха да схванат за Овсянникова, а?

Александър Симов



Марина Овсянникова. Редактор в Първи канал. Винаги, постоянно има един, който не се помирява. Един, който стои надалеч от “групичката”. Първо го афишират за зложелател, след това го санкционират. Запомнете това име.

Anna Angelova



Новините по съветския Първи канал довечера. Рискът на живото предаване - служителка на малкия екран застана в ефир зад водещата с афиш: " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ".
Непосредствено откакто това се случи, държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че " Първи канал проверява случай с присъединяване на външен човек на екрана по време онлайн предаване ".
Според правозащитната организация OVD-Rights обаче, става дума за Марина Овсянникова, чиновник на малкия екран, която е записала авансово видео, в което споделя: " В момента аз се срамя. Срамувам се, че позволявах лъжите на телевизионния екран. Срамувам се, че оставих руснаците да бъдат зомбирани ".

Svetoslav Ivanov



Най-големият мъж в цяла Русия се оказа жена. Майка на две деца, обожател на джогинга, редактор в държавния съветски Канал 1, Марина Овсянникова влезе в ефир с един написан на ръка афиш и стана героиня.
Разбира се, тя е задържана и съгласно новите “закони” в Русия я чакат евентуално 15 години затвор и Господ знае какво още.
Един афиш. Пет секунди ефирно време. И един живот, с който да ги платиш.
" Остановите войну. Не верьте пропаганде. Здесь вам врут "
" Спрете войната. Не вярвайте в пропагандата. Тук ви лъжат "
Това е Марина - една съветска жена. А в това време едни мъже, накичени с пагони, едни мъже, облечени в съвсем безспорна власт, едни мъже с милиарди, не смеят да мъцнат. И са кукли на конци на подлудял завързак, натъпкан в бункер в Урал. Пфу!
#STANDforUkraine

Radina Ralcheva



Снощи Марина Овсяннкова, редактор и преводач в Първи канал на публичната телевизия, се появи зад водещата с афиш " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната. "
Вижте късото видео: https://youtu.be/U2aW2lkk1mg
Показва момента, в който Овсяннкова изскача с плаката, а редакторите след две или три секунди сменят картината. Има и видеото, което Овсяннкова е записала по-рано, с цел да няма подозрение какво прави и че го прави с ясно схващане. Ясно декларира:
" Отговорността за тази експанзия е единствено на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми рускиня, ние в никакъв случай не сме били врагове. Русия би трябвало незабавно да приключи тази братоубийствена война, нашите нации могат да се помирят. "
Веднага след Овсяннкова е " отведена за информация " и я чака " административно дело ". По новите закони на Путин това значи сред 5 и 15 години затвор. Днес нито персоналният й юрист, нито юристи на правозащитната организация " ОВД-Инфо " могат да открият Марина Овсянникова.
Снимката демонстрира по какъв начин другите съветски медии отразяват обстановката. От боязън крият текста на плаката. И не споделят истината за войната на диктатора в Украйна.
А в България представители на ръководство, което наричаше публицистите мисирки, представители на ръководство, което заплашваше водещи на утринни блокове с уволняване непосредствено в ефир, представители на ръководство, което унищожи медийния бранш, в този момент шумно бранят ползите и правата на публицистите в Русия.
Независимо коя страна ръководят, диктаторите си наподобяват по схемата: Овладяват медиите, смачкват интелигенцията, плашат хората.
Надявам се, че Марина Овсянникова е добре.
Надявам се, че нейният образец ще е инфекциозен.
Надявам се, че хората ще схванат какво съставляват диктаторите.
Спокоен ден!

Lubomir Alamanov

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР