Български пътешественик, който има свой блог, разказва за едно необичайно

...
Български пътешественик, който има свой блог, разказва за едно необичайно
Коментари Харесай

Българин попадна сред племето Нуба и описа невероятни неща

Български странник, който има собствен блог, споделя за едно извънредно племе, написа pochivkata.blitz.bg. Красивият народ на хората Нуба.
Ето какво разкрива Емил Първанов:


" Поздрави, другари. Днес желая да ви опиша за един доста хубав народ - Нуба. Красиви са освен външно, само че и с чиста душа. Те практикуват забавни танци, рисуват и имат невероятни брачни ритуали.

Нуба - това са едни от най-красивите хора в Африка. А даже и едни от най-красивите хора в целия свят.

Те са високи, красиви, горди и имат необикновено тяло. Със стегнати релефни мускули и гладка и чиста кожа.
Освен с прелестен външен тип, Нуба се отличават със своята духовна хубост. Те не са осведомени с понятията кражба, ликвидиране, изменничество.

Те не знаят по какъв начин да лъжат и лицемерничат. Като почтени деца в грациозни тела на възрастни.

Нуба живеят в планините сред Судан и Южен Судан. Наричат ​​себе си Хората на хълмовете. Някои култури се приспособяват, като вземат участие интензивно в отглеждането на животни.

Те обичат ритуалните танци, носят бижута под формата на обеци и пиърсинги, рисуват телата си с причудливи шарки и практикуват личен тип битка.



От антични времена Нуба има вяра в духовете на предците, с които локалният шаман може да поддържа връзка. В силата му е да умолява духовете да трансформират времето, да се грижат за добитъка, като цяло, да оказват помощ на племето по всевъзможен вероятен метод.

Последните години ислямът се ускорява измежду нуба, само че мнозина го изповядват дружно с шаманизма.

През 2011 година се постанова Нуба да се изправи против цивилизацията. Между Судан и Южен Судан избухва спор и племето несъзнателно се трансформира в спор на ползи.

Властите на Судан приканиха мъжете да работят в града, донесоха пари и частна благосъстоятелност на племето. В резултат на това хората бързо се трансформират: появяват се обири и закононарушения, а мъжете се завръщат от града със срамни заболявания.

И въпреки всичко в природата хората са красиви. Например брачната им гала.



Свободни мъже седят в редица, а девойките танцуват хубав танц към тях. В края на танца всяко момиче се връща при мъжа, който харесва, и слага крайник на рамото му.

От този миг те са булката и младоженеца. И мъжът няма право да откаже. Хубаво, нали!? "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР