Български отбор е заявил участие в престижната автомобилна надпревара 24-те

...
Български отбор е заявил участие в престижната автомобилна надпревара 24-те
Коментари Харесай

Български отбор се насочва към "24-те часа на Льо Ман" през 2019 г.

Български тим е декларирал присъединяване в влиятелната автомобилна конкуренция " 24-те часа на Льо Ман " за 2019 година, оповестиха от екипа на " София кар моторспорт ". Пилотите Иван Влъчков и Константин Маршавелов ще карат болида Sin Car R1.

Търсят се още водачи, защото наложителният най-малко в " Льо Ман " е трима водачи, плюс един авариен. Влъчков е първенец на затворен маршрут в серия " Туринг ", до момента в който Маршавелов е отличник на писта в серия " Макси ".

Задачата е сложна и за двамата, защото нямат опит в надпреварите за устойчивост. Водени са диалози с водачи с опит като Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев. Първият взе участие в " Льо Ман " през 2009 г, а Лефтеров в " 24-те часа на Дубай " през 2016 година

 Пилотите Константин Маршавелов и Георги Влъчков (в средата)
© LAP.bg

Пилотите Константин Маршавелов и Георги Влъчков (в средата)

Мениджърът на " София кар моторспорт " Владимир Илиев разкри, че планът за български отбор в " Льо Ман " е още от 2015 година, като в идващите месеци предстоят доста работа и проби. Конструкторът на автомобила Росен Даскалов изясни, че първо ще бъде изработен 12-часов тест на писта, като се чака това да стане през есента в Гърция или Румъния. Дотогава би трябвало да бъдат подбрани всички водачи.

Според Даскалов надеждността не би трябвало да е проблем, като и сега автомобилът изкарва на спортен уикенд в GT4 по 5-6 часа без сервизиране.

" Поставили сме си сложна задача. Ние с Иван караме в спринтови надпревари, а се целим в присъединяване в такива за устойчивост. Трябва да създадем доста проби и да забележим дали колата ще издържи ", съобщи Маршавелов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР