Български организации могат да се включат в конкурс по Механизма

...
Български организации могат да се включат в конкурс по Механизма
Коментари Харесай

Български организации могат да кандидатстват по Механизма за свързана Европа

Български организации могат да се включат в конкурс по Механизма за обвързвана Европа с бюджет 27 млн. евро, осведоми пресцентърът на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Подаването на оферти стартира на 4 юли 2019 година и ще продължи до 14 ноември 2019 година

Конкурсът е разпределен в няколко тематики, като максимален е бюджетът за киберсигурност - 10 млн. евро за всички страни от Европейски Съюз. Ще бъдат финансирани действия за подсилване на потенциала на национални способени органи, единни звена за контакт, снабдители на цифрови услуги, както и на националните центрове за деяние при произшествия в осведомителната сигурност.

Проектите могат да включват създаване на инфраструктура за киберпространство или развиване на умения. За разработки, свързани със свободен достъп до данни от публичния бранш, ще бъдат отделени 5 млн. евро за всички участници. Целта е да се подкрепи развиването на осведомителни артикули и услуги, които се основават на повторното потребление на данни от обществения и частния бранш.

Механизмът за обвързвана Европа ще финансира и планове, свързани с електронни публични поръчки и използването на електронни формуляри за публични поръчки. Бюджетът е 3 млн. евро.

Електронното опазване на здравето също е тематика в идния конкурс. Организацията, която кандидатства за финансиране, би трябвало да има поддръжката на националния орган, който дава отговор за електронното опазване на здравето. Максималното финансиране за страна е 1 млн. евро.

Предложения могат да се подават и за присъединение към модулите на Европейския портал за електронно правораздаване - електронни доказателства; система за трансгранична електронна връзка в границите на правосъдната системата; взаимно свързване на регистрите за производствата по неплатежоспособност. Бюджетът е 3 млн. евро за всички модули.

Програмата ще финансира и планове в поддръжка на основаването на Европейската платформа за умения и работни места в региона на цифровите технологии.

Еврокомисията покрива до 75 % от разноските за всеки от утвърдените планове. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР