Български новини в чужбинаДанъкът върху единно имущество, познат като ЕНФИЯ

...
Български новини в чужбинаДанъкът върху единно имущество, познат като ЕНФИЯ
Коментари Харесай

Намаляват с 22% имотния данък в Гърция

Български вести в чужбина

Данъкът върху единно имущество, прочут като ЕНФИЯ в Гърция ще бъде понижен с 22% от м. август с първия данъчен закон, който ще бъде гласуван по незабавна процедура. Това зяви министър председателят Кириякос Мицотакис в особено послание довечера .

Това значи, че вместо през 2020 година понижението на ENFIA към този момент ще се види след няколко седмици в данъчните заявления на 6,4 милиона притежатели на парцели.

По-конкретно, в данъчните заявления, които ще бъдат изпратени през август ще има понижение:
За дребни парцели понижението ще бъде 30%С 20% ENFIA се понижава в междинната класа на страната.А за огромните недвижими парцели (на стойност повече от 1 милион) понижението ще бъде 10%.
В същият законопроект се планува възстановяване и контролиране на 120-те вноски на длъжници към страната. Това ще бъде направено с по-ниска минимална месечна вноска и тласъци за заплащане на дължимото.

По-специално се планува минималната месечна вноска да се понижи от 30 на 20 евро. Лихвеният % за семейства и предприятия от 5% на 3%. Ще бъде отворена нова платформа за разрочено заплащане на данъчни отговорности и за всички юридически компании с дълг до 1 млн. евро.

Спира се насилственото осъществяване за тези, които се причисляват и остават в схемата за разрочено заплащане на налози. Въвежда се нова закрепена скица от 12 до 24 вноски за тези, които имат финансови усложнения с обслужването на задълженията си.

Намалява се налога за бизнеса на 20% в две етапи : През септември понижението ще бъде гласувано от 28 на 24% за доходи от 2019 година и за дивиденти от 10% до 5%.

Предвижда се 40% данъчно облекчение на разноските за сила, функционално и естетично възобновяване на постройките.

Първата данъчна ставка за приходи до 10 000 евро пада от 22% на 9%, оптималната също ще бъде понижена.

Данък взаимност последователно се отстранява.

Осигурителните вноски последователно понижават от 20% на 15%, а Данък добавена стойност от 13% на 11% и от 24% на 22%.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР