Български национален съюз не е изненадан, че прокуратурата иска забраната

...
Български национален съюз не е изненадан, че прокуратурата иска забраната
Коментари Харесай

БНС не са изненадани от иска на прокуратурата за забрана

Български народен съюз не е сюрпризиран, че прокуратурата желае възбраната му, се споделя в позиция до медиите.

Организаторите на Луковмарш са очаквали тъкмо това да се случи, дни преди провеждането на обичайното шествие, към което всяка година се разгаря скандал у нас.

Според Съюза, съперниците на факелното шествие в памет на ген. Христо Луков от години се пробват с всевъзможни средства да провалят изцяло законно мероприятие.

Аргументите за възбраната, които се загатват в прессъобщението на прокуратурата, са повече от смехотворни и неуместни, смятат още уредниците.

Това са правила не от 3 седмици, от когато тече инспекцията, а от 19 години, през които на събитията не е бил позволен нито един случай, напомня БНС.

От Съюза ще разясняват в детайли причините на прокуратурата за възбраната, селд като имат опция да се срещнат с тях публично.

От БНС се разграничават от някогашния си водач Боян Расате.

Много съмнително става, като се има поради, че тъкмо преди 10 години Расате беше свален от поста си и изключен от Съюза, той внезапно се появява от нищото и дава няколко изявленията за огромни медии, в които се показва като ръководител на БНС и говореше от името на някакво " висшо водачество на БНС " (орган с това име в никакъв случай не е имало в Български Национален Съюз), пишат от БНС.

Каквито и да са претекстовете на Расате, е реалност, че със своите дейности той е нездравословен за българския шовинизъм и оказва помощ на тези, които желаят да спрат Луковмарш и работят против единството на българските националисти, смятат те.

Самият Боян Расате популяризира по-рано денем позиция до медиите от името на " БНС-НД Кубратова юноша - Главно водачество ". Расате декларира, че властта, безсилна да се оправи с битовата престъпност, си търси лесни цели, посредством които да симулира интензивност в интерес на обществото.

" Тази възбрана демонстрира, че властта въпреки и мощна на пръв взор, няма социална поддръжка и към този момент прибягва до единствените средства, с които разполага, а точно открити репресии против националисти, убийства и възбрана на организации! "

И съгласно Расате причините за възбрана на прокуратурата са повече от несериозни - за основаването на военизирана конструкция не е задоволително няколко души да са облечени в излезли от приложимост шинели на Българската войска. А пък за подписването като " коменданти " при подаването на заявки за мероприятия е процедура и условие на самата Столична община.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР