Български национален отбор, сформиран от „Спортс Мениджмънт България“, започва днес

...
Български национален отбор, сформиран от „Спортс Мениджмънт България“, започва днес
Коментари Харесай

България започва участието си на европейското по стрийт футбол

Български народен тим, образуван от „ Спортс Мениджмънт България “, стартира през днешния ден присъединяване си на европейски шампионат по стрийт футбол в Германия. За присъединяване в шампионата са поканени представители на 10 от страните с най-хубави индикатори от надпреварите в последните 3 години, като с изключение на спортното показване се взима поради и феърплея. Съперници на нашия отбор ще бъдат съставите на Швеция, Унгария, Полша, Белгия, Турция, Финландия, Словакия, Русия и домакините от Германия. От топ тимовете няма да вземат присъединяване единствено тези на Латвия и миналогодишния първенец Испания, който е поканен за присъединяване на международно състезание.

Интересното е, че за първи път тази година всяка страна ще бъде показана от разбъркан състав, като на терена е наложително да има най-малко един представител от двата пола. Всеки от тимовете има по четири играчи, като трима от тях излизат на игрището, което е с размери 15х10 метра. Вратите са дълги 2 метра и са високи 1.2 метра и всички състезатели са полеви, т.е. нямат право да допират топката с ръце. Двубоите не престават 4 минути и в груповата фаза всеки играе против всеки.

България ще бъде показана на европейския шампионат от Михаела Първанова, Цветан Янков, Петър Иванов и Имрам Хан. Първанова беше капитан на дамските тимове на страната ни в шампионата през 2015 и 2017 година Тримата й съотборници бяха част от „ Отбор на вярата “ през 2015 година в Амстердам, когато българският отбор приключи девети и по този метод направи най-хубавото си класиране до този миг.

Българският тим взе участие в шампионата в Германия за четвърта поредна година с помощта на спонсорството на „ Бестимекс “ ООД, дистрибутор на артикули за дизайн, строителство и архитектура. До този миг всичките пет тима по стрийт футбол на България са печелили награди. Женските тимове имат бронзови оценки през 2017 година и купа феърплей през 2015 година Мъжките сформира имат бронзови медали през 2015 и 2016 година, както и сребърни след нелепата загуба в продълженията на миналогодишния край против отбора на Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР