Български музиканти и депутати се срещнаха в НС в търсене

...
Български музиканти и депутати се срещнаха в НС в търсене
Коментари Харесай

Творци се обявиха за повече българска музика в ефира на обществените медии

Български музиканти и депутати се срещнаха в Народно събрание в търсене на благоприятни условия да звучи повече българска музика в родния ефир.

По време на полемиката създателите се оповестиха за въвеждането на квота от най-малко 50% в ефира на публичните медии и показаха проблемите, които срещата при популяризирането на своите песни.

Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Милена Славова, Катя и Здравко от дует " Ритон " бяха измежду участниците в срещата, проведена от партия " Възраждане ". Своята позиция показаха и представители на Българска национална телевизия и БНР.

" Този пазар е нашият пазар. Ние би трябвало да печелим от него и да реинвестираме за по-високо качество ", съобщи Здравко Желязков.

" Пея на 18 езика, обаче в България пея на български ", означи Йорданка Христова.

" Аз за една година взимах пари за една " Лада " - 5000 - 6000 хиляди лева Сега за една година вземам 200-300 лева ", показа Силвия Кацарова.

60% е българската музика в четирите канала на Българска национална телевизия, само че многожанрово, акцентира Даниел Спасов, продуцент в Българска национална телевизия.

" По начало съм малко внимателен към всяка форма на административна насила към изкуството. С тази спогодба и това, че би трябвало да се внимава по какъв начин тъкмо ще бъдат разказани текстовете. БНР ще застане зад всяка една самодейност в поддръжка на българските създатели ", добави генералният шеф на БНР Милен Митев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР