Български младежи ще имат възможност да се запознаят лично със

...
Български младежи ще имат възможност да се запознаят лично със
Коментари Харесай

В 10 града тренират по 100 часа стрийт фитнес по проекта „По-здрав дух в по-здраво тяло“

Български младежи ще имат опция да се срещнат персонално със стрийт фитнеса на 16 открити спортни площадки в 10 български града . Едни от най-популярните спортисти по стрийт уъркаут ще преминат авансово образование и ще срещат младежите с изгодите и удовлетворението от спорта по 100 часа на всяка площадка доникъде на месец септември, като част от акцията " По-здрав дух в по-здраво тяло ". Тя е осъществена от състезателен клуб по спортна гимнастика и стрийт фитнес " Стрийт Уоркаут България " по извоюван план на Националната стратегия за развиване на младежките действия на Министерството на младежта и спорта.

Идеята е младежите да бъдат насърчавани да оползотворяват пълноценно свободното си време и да усвояват познания и умения, свързани с физическата интензивност и обществената ангажираност. Здравословният метод на живот, предварителна защита на експанзия и разнообразни форми на зависимости , са след целите на мероприятието. Като част от програмата на младежите ще бъдат показвани модели за подражателство, в които са водещи виновната обществена роля и вземането на виновни решения.

В София на 20 септември ще се организира и Фестивал на спорта - по време на него ще бъде направена проява на опциите на към този момент подготвени младежи и ще бъде показан техният персонален образец да бъдат дейни, а не подвластни. Вдъхновител на младите и дипломат на акцията е легендата на българския спорт, първият гимнастик, участник на шест следващи Олимпийски игри, четирикратният олимпийски медалист, притежател на четири международни трофеи по спортна гимнастика - Йордан Йовчев.

Ето кои са местата, на които се организират безплатните тренировки на спортни площадки по акцията " По-здрав дух в по-здраво тяло ". В  София – „ Парк Герена “; ж.к. “Толстой ", ж.к. „ Люлин “, ж.к. „ Младост-3 “, ж.к. “Света Троица “, ж.к. “Изток “, кв. „ Орландовци “. Другите български градове, в които се организират сходни мероприятия, са Велико Търново,  Радомир, Стара Загора, Пазарджик, Девин, Бяла (Русе),  Раковски (Пловдив), Трявна, Раднево.Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР