Български ловец е отстрелял муфлон в Държавно ловно стопанство –

...
Български ловец е отстрелял муфлон в Държавно ловно стопанство –
Коментари Харесай

В ловното стопанство в Балчик са решени да подобрят рекорд на Тодор Живков

Български ловджия е отстрелял муфлон в Държавно ловно стопанство – Балчик, чиято дължина на рогата е 95,2 см, оповестяват от там. Животното е оценено с 217,9 точк и по системата CIC, а ловецът с изключение на трофея ще получи и златен орден. Очакванията на шефа на ловното стопанство в Балчик Калинка Тодорова са до няколко години да бъде усъвършенстван върхът на Тодор Живков с муфлон, отгледан в полетата на морската община. Рекордът на някогашния началник на страната ни е от 1986 година, когато е отстрелял муфлон в Държавно ловно стопанство – Воден.
Два муфлона, оценени по системата CIC надлежно с 226,9 точки и 235 точки са били отстреляни в ловното стопанство в Балчик през 2015 година и 2016 година и по националната ранглиста те са на второ и пето място.
Животното, паднало от точния мерник на ловеца през почивните дни, е 10-годишно. Ловни експерти го правят оценка като доста добър образец с извънредно симетрични рога. През последните години се ускорява ползата от страна на българи към лов на муфлони. Стопанството в Балчик може да предложи най-малко още две животни, чиито индикатори се приближават до отстреляния образец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР