Български лекари за ново здравеопазване излязоха с отворено писмо до

...
Български лекари за ново здравеопазване излязоха с отворено писмо до
Коментари Харесай

Лекари с отворено писмо: Здравната система е порочна, озъзнайте се, защото работим за едно нищо

Български лекари за ново опазване на здравето излязоха с отворено писмо до Български лекарски съюз, Българската асоциация на експертите по здравни грижи, Медицинска федерация при КТ Подкрепа и Федерацията на синдикатите в опазването на здравето при КНСБ. Ето какво пишат те:

Работник, това звучи леко носталгично. За сметка на това, понятията съсловна организация и профсъюз в региона на опазването на здравето към този момент основават перверзни асоциации. И няма по какъв начин да е друго, щом " здравния служащ " търпи да заплаща своята ежемесечна милостиня, получавайки против това едно огромно нищо. Всъщност, това е при удобен сюжет. За страдание, неведнъж търпението му се " възнаграждава " с послания и дейности, които могат да бъдат избрани като " интелектуални бисери ", резултат на порочна примес от изопачено здравно изкуство, персонални ползи, комерсиална взаимозависимост и слугинаж. За сметка на това, същински значимите за съсловието въпроси, които явно изискват неуместни политически решения " услужливо " се заобикалят.

Здравна система, построена да обслужва тези, които я ръководят, а не тези, които се употребяват от нея е порочна в своите основи, а хроничното безучастие на съсловните организации и синдикатите на процедура обезсмисля тяхното битие.

Осъзнайте се!

П.П. В края на предходната година, Камарата на строителите в България одобри минималното заплащане на строителен служащ да бъде 1 448 лева Поздравления на Федерацията на самостоятелните строителни синдикати и на Федерация строителство, промишленост и водоснабдяване за този заслужен резултат. Всички български лекари и медицински сестри биха се гордели да бъдат ваши членове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР