Български лекари успяха да спасят пациент с почти спряло сърце.

...
Български лекари успяха да спасят пациент с почти спряло сърце.
Коментари Харесай

Лекари спасиха мъж с почти спряло сърце

Български лекари съумяха да спасят пациент с съвсем спряло сърце. Екип от кардиолози, съдови и кардиохирурзи и анестезиолози оперираха 53-годишен мъж, като вградиха аортна клапа през бедрото му, оповестява Нова телевизия, представена от Пик.

Когато Иван Коларов постъпва в болница, той е в сериозно положение. Към живот го връща професор Иво Петров.  " При този пациент рискът беше извънредно висок. Смъртността при такива пациенти е над 70% ", съобщи проф. Петров.

Пациентът изпаднал в положение на клинична гибел. Иван страдал и от многоорганна непълнота, защото сърцето му не можело да изтласква кръвта и органите му спрели да действат.

През сълзи от наслада в очите, мъжът е признателен на своите спасители.  " Да са живи и здрави, това са хора, които би трябвало да същестуват. Ако не бяха те, мен нямаше да ме има ", споделя избавеният.

Стестената аротна е най-честият недостатък на сърцето, споделят лекарите. Застраховани няма. Именно за хора като Иван, на възраст над 50 години, се предлага да се преглеждат най-малко един път в годината.

" Като го видях споделих " Докторе, единствено ти ще ме спасиш “. Не знам от кое място знаех това “, споделя Иван. Като отвори очи, ми сподели " Здравей, спасителю “, прибавя проф. Петров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР