Български лекар влиза в екипа на Нобеловия лауреат – японеца

...
Български лекар влиза в екипа на Нобеловия лауреат – японеца
Коментари Харесай

Метод на българин лекува хора от тежко заболяване

Български доктор влиза в екипа на Нобеловия лауреат – японеца Тасуку Хонджо. Той прави лични открития в битката с рака. Д-р Велизар Шиваров се завръща у нас, с цел да ползва най-новите способи за диагностика и лекуване благодарение на имунната система.

Разказ за успехите на медицината над смъртоносни заболявания и за 30-годишния път до Нобеловата премия  през погледа на един българин.

Мечтата за оръжие против рака, което се крие в личните сили на човешкия организъм, е на дневен ред от десетилетия. Оживява единствено в две лаборатории – едната на американеца Джеймс Алисън, а другата на японеца Тасуку Хонджо. Независимо един от различен те откриват непознати протеини, които пречат на имунитета самичък да унищожава раковите кафези и съумяват да ги блокират. Познание, което при започване на октомври 2018-та им печели най-голямото самопризнание в науката.

“От време на време хората ми споделят, че са оздравели от тежко заболяване, с помощта на моя способ. Това, повече от всичко, осмисля моето проучване и ме прави благополучен “, сподели проф. Тасуку Хонджо.

В продължение на съвсем две години до японския професор Хонджо е българинът доктор Велизар Шиваров.

“Бях добре признат. Аз отидох там като доктор, за който медицината се свеждаше до слушалката и скалпела и там за първи път хванах пипета, започнах от А и Б. Те бяха доста толерантни, считам, че бях предан, което за японците е доста значимо “, сподели доктор Велизар Шиваров.

Българският имунолог взе участие и в някои от пробивите на Нобеловия лауреат. Последователност, която води и Велизар Шиваров към лични пробиви в науката. С помощта на брачната половинка си създава способи, с които се откриват разновидности, причиняващи рак. Именно в борбата на лекарите за ранна и прецизна диагностика се причисляват учени от десетки други специалности. Едно от обещаващите посоки - скритите благоприятни условия на рентгеновите лъчи, все още търси място в медицината.

Обнадеждаващи са и резултатите от проучванията при Лилия, която е в ремисия след левкемията. Остава клинично здрава в продължение на месеци дори когато лекарите стопират лекуването й. Това става допустимо, откакто през май 2017 година Европейската организация по медикаментите прави серия от изследвания и потвърждава, че новостите в таргетната терапия дават късмет за ремисия без медикаменти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР