Български компании за храни и напитки ще се обединят в

...
Български компании за храни и напитки ще се обединят в
Коментари Харесай

Български компании за храни и напитки стават част от международно сдружение

Български компании за храни и питиета ще се обединят в общо съдружие, което ще стане член и на интернационалната асоциация „ Food Drink Europe”, която сплотява европейските браншови организации в региона на хранително-вкусовата индустрия.

Нейният общоприет шеф Мела Фреуен съобщи, че е хубаво, че такова съдружие ще се случи в България, защото е доста значимо да се види, че всички компании са подготвени да работят дружно. Тяхното обединяване съставлява всички огромни и дребни сдружения от всички хранителни браншове.

Двойният стандарт на храните не значи безусловно двойно качество, разяснява Фреуен. По думите й от време на време продуктите се създават от други локални артикули, които са разнообразни в обособените страни. Европейският проучвателен център сега ревизира доста артикули, с цел да се види къде са разликите в храните, изясни тя. Според нея промишлеността приема доста съществено този проблем и не желае да разделя обществото на две групи и да дефинира кои са второ качество. Понякога има национални закони, които да задават особеното качество, счита тя. По думите й до края на другата година има информация по проблема и в случай че в действителност има двоен стандарт, те ще се заемат с казуса.

Да се реализира хармонизиране на законодателствата и практиките в целия Европейски Съюз – това е правилото на организацията им, съобщи тя.

Европа слага доста огромен акцент върху детското и здравословното хранене. Фреуен разяснява, че една от задачите на организацията е да събере всички сдружения, с цел да се понижат трансмазнините, наличието на сол, на захар в храните. Тя изрично съобщи, че потреблението на транзмазнини към този момент е спряно.

Тя също се съгласи, че рекламата е доста значима за всеки артикул, само че има доста компании, които са подписали съглашение да не популяризират детски артикули в часове, в които децата са пред тв приемниците. Единствената цел е да се върви към по – здравословно хранене, сподели тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР