Български компании в САЩ ще приемат на стаж европейски студенти

...
Български компании в САЩ ще приемат на стаж европейски студенти
Коментари Харесай

Български фирми в САЩ канят стажанти от Европа

Български компании в Съединени американски щати ще одобряват на стаж европейски студенти и млади бизнесмени по програмата на Европейски Съюз "АЛЕКО ". Това бе обявено срещата на зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев с представители на български високотехнологични компании в Съединени американски щати.

Българи, които работят и ръководят компании в региона на нанотехнологиите и роботиката в Съединени американски щати, показаха подготвеност да обменят опит с европейски студенти, експерти и бизнесмени от сектора.

Една от фирмите, да вземем за пример, основана в Бостън, има построена съвременна индустриална база в Пловдив, което способства за интеграция на производствата в България и Съединени американски щати и за увеличение износа на машини и машинни детайли от страната ни към Съединени американски щати. Именно тази компания взе участие в редица значими планове през годините, измежду които производството на военни роботи-сапьори за неутрализиране на мини и самоделни взривни устройства. Продуктите й са употребявани от американските войски в Ирак. Основната специализация на компанията е в направата на роботи за полупроводниковата промишленост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР