Български компании от хранително-вкусовата и козметичната промишленост подписаха договори за

...
Български компании от хранително-вкусовата и козметичната промишленост подписаха договори за
Коментари Харесай

Български компании подписаха в Китай договори за износ за над 30 млн. евро

Български компании от хранително-вкусовата и козметичната индустрия подписаха контракти за експорт за над 30 млн. евро единствено за първите дни на Първото издание на Китайския интернационален панаир за вносни артикули /CIIE/, което се организира в Шанхай в интервала 5-10.11.2018 година Министърът на стопанската система Емил Караниколов е отпред на българската бизнес делегацията, в която влизат представители на 32 български компании-изложители, представящи своите артикули и услуги в секторите - хранително-вкусова индустрия, козметика и услуги. Още в първите дни на ревюто български компании са осъществили голям брой директни продажби и контакти с евентуални китайски сътрудници - дистрибутори на козметика, храни и питиета. Подписани са към този момент няколко предварителни контракта за трайна дистрибуция.

Караниколов акцентира, че страната ни взе участие в Първото издание на Китайския интернационален панаир, за лансиране на българските артикули на китайския пазар. Икономическият министър благодари на китайската страна за поканата за присъединяване на български компании в Изложението, както и за отличната организация на събитието. „ Считаме, че има още благоприятни условия за по-нататъшно разширение на българския експорт. Надявам се вашият образец да е основа за задълбочаване на партньорството с Китай “, добави той.

В първото издание на Китайския интернационален панаир за вносни артикули вземат участие над 130 страни, а българското национално присъединяване се провежда от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на стопанската система. Над 3 600 интернационалните компании ще проведат полемики и B2B срещи с над 400 000 търговски компании от Китай и страни оттатък океана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР