Български клубове, които развиват любителски спорт на открито, призоваха индивидуалният

...
Български клубове, които развиват любителски спорт на открито, призоваха индивидуалният
Коментари Харесай

Клубове поискаха индивидуалният спорт на открито да остане разрешен

Български клубове, които развиват любителски спорт навън, приканиха самостоятелният спорт на открито да остане разрешен и да се позволи спортуването в парковете.

Новите ограничения в битката с разпространяването на ковид влязоха в действие от събота, като по време на изключителното състояние се не разрешават визитите в парковете, спортните и детските площадки.

В послание до министър-председателя Бойко Борисов, ръководителя на спешния щаб Венцислав Мутафчийски и министрите на спорта Красен Кралев и опазването на здравето Кирил Ананиев клубовете показват, че самостоятелният спорт навън е значим, тъй като оказва помощ за поддържането на висок тонус и по-слаба неустойчивост към болести.

" В изискванията на обществена изолираност, самостоятелният спорт навън е една от дребното интензивности, които са с невисок риск, само че със значително значение за опазването на физическото здраве и духа на популацията. Бягането в парка или планината, когато е самостоятелно и не нарушава възбраната за събиране на повече от двама души, както и колоезденето - в града или отвън него, разрешават на практикуващите ги да запазят физическата си форма, да дишат чист въздух, да прекарат време на слънце ", написа в декларацията.

Ключов съвет в декларацията е спортуването в парковете да бъде разрешено, при съблюдаване на всички правила на обществена отдалеченост. Според клубовете е рационално " страната да насърчи хората да практикуват самостоятелен спорт, като заобикалят известните места, а се насочват към такива, в които няма други хора ".

В писмото, което е подписано от " Зелена стъпка ", " Бегач ", " Зелена Странджа ", " Ай рън ", съдружие " Български Ултрамаратони 2020 " и съдружие " Екско Клуб ", клубовете поучават хората да не прекаляват с тренировките, с цел да не отслабят имунната си система и да упражняват само в случай че се усещат във форма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР