Български кариерен форум ще събере фирми и наш сънародници, които

...
Български кариерен форум ще събере фирми и наш сънародници, които
Коментари Харесай

Кариерен форум свързва родния бизнес и българи в чужбина

" Български кариерен конгрес " ще събере компании и наш сънародници, които учат и/или работят в чужбина, оповестиха уредниците му.

След като през 2017 година организацията срещна над 300 българи зад граница с одобрени на родния пазар компании, тази пролет представители на бизнеса ще гостуват на кариерни изложби в Лондон и Берлин , с цел да се срещнат със свои сънародници и да покажат за какво си коства да работят в България.

Двете събития ще се състоят на 10 март в българското посолство в Лондон и на 21 април в Българския културен институт в Берлин.

След три сполучливи изложби във Франкфурт форумът се реалокира в столицата Берлин. Мотивите за този ход са съществуването на най-голямата българска диаспора във Федералната република, както и разнообразието на академични специалности и фрагменти в Берлин и покрайнината, прецизират уредниците.

В столицата и прилежащата ѝ провинция Бранденбург живеят над 33 000 българи, близо 2 000 от които са студенти.

Въпреки идното излизане на Англия от Европейския съюз ползата на младежите към Острова Лондон остава стратегическо място за кариерното ревю за шеста поредна година. В английската столица и района живят над 30 хиляди българи. Повече от 2 000 от тях са студенти.

До момента присъединяване са удостоверили компаниите: “Теси ”, “Easy Consult ”, EVN, “TBI Bank ”, “Карлсберг България ” и “Despark ”, както и организациите “Заедно в час ”, “Лечение без граници ” и “Обединени хрумвания за България ”.

Българите в чужбина, заинтригувани от работа и у нас, могат да се записват и в портала на " Български кариерен конгрес ", а по този начин CV-то им да стигне до компаниите сътрудници.


“Български кариерен конгрес ” е организация, основана от и за студенти. Председател на управителния ѝ съвет е Ангел Игнатов, който се е върнал в България, откакто е приключил висшето си обучение в Шотландия. Тя цели възстановяване на контакта на диаспорите ни в чужбина с бизнеса в България и промотиране на страната като опция за качествена кариерна реализация. Освен онлайн, фирмите могат да открият търсения гений и посредством новата онлайн платформа на Форума. Платформата дава на фирмите целогодишен контакт със стотици консуматори от над 80 града и повече от 100 университета по света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР