Български капитан с екипаж се качва на кораб Вера Су,

...
Български капитан с екипаж се качва на кораб Вера Су,
Коментари Харесай

Български капитан с екипаж се качва на кораба "Вера Су"

Български капитан с екипаж се качва на транспортен съд " Вера Су ", с цел да овладее обстановката и да не се допусне измама. Това разпореди министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев след оповестената по-рано през днешния ден евакуация на екипажа от страна на кораба.

По думите на министъра първи приоритет в акцията постоянно е било спасяването на екипажа и по тази причина той е изискал още преди няколко дни да се построи оборудване и проект за евакуация. „ Това, че корабът е без екипаж сега не е проблем, тъй като плавателният съд е укрепен “, уточни Алексиев. Според него напускането на екипажа в този момент е необяснимо и поражда въпроси, тъй като няма смяна в изискванията от последните дни.

„ Ние като страна сме подхванали незабавни ограничения и да определим капитан и екипаж, с цел да продължат дейностите по безвредното разтоварване и евакуиране на кораба, което без съществуването на екипаж е невероятно “, съобщи Алексиев.

По-рано през днешния ден завърши евакуацията на екипажа на кораба, затънал край Камен бряг. Капитанът и екипажът са на брега и евентуално ще бъдат откарани в Каварна. 9-членният екипаж бе евакуиран благодарение на особено сложена мрежа.

От свои източници в прокуратурата Българска телеграфна агенция научи, че това се е случилопо искане на капитана на плавателния съд. 6 от моряците са от турски генезис и трима - от азербайджански. Те бяха изведени на брега посредством избавителна мрежа от скалата към кораба.

Във Варна са и представителите на нидерландската компания, която ще организира интервенцията по евакуиране на кораба. Днес те ще показват в " Морска администрация " проекта, по който ще се реализира тя. Очаква се от салвидж компанията да създадат оглед на мястото на случая. 

Тирът, превозващ трите баржи, които трябваше да бъдат употребявани за претоварване на кораба, в момента е в 8-километрова опашка на българо-румънската граница. Това оповестиха от Главна дирекция „ Аварийна сигурност ” към „ Морска администрация ”. По тази причина се чака баржите да дойдат във Варна с огромно забавяне.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР