Български кабелни и сателитни оператори преустановиха излъчването на още три

...
Български кабелни и сателитни оператори преустановиха излъчването на още три
Коментари Харесай

Още три руски държавни телевизии няма да се излъчват в България

Български кабелни и сателитни оператори преустановиха излъчването на още три съветски държавни малките екрани, откакто преди дни Европейска комисия огласи шестия пакет наказания против Кремъл поради нашествието в Украйна. В него са включени и ограничения против съветската агитация на територията на Европейски Съюз. От ефира на България към този момент са изключени каналите Россия РТР/ РТР Планета, Россия 24 и Center International. Те не са налични в пакетите на съществени телевизионни снабдители като А1, „ Булсатком “ и други     

На 3 юни от Европейска комисия разясниха, че „ тези структури са употребявани от съветското държавно управление като принадлежности за манипулиране на информация и поощряване на дезинформацията по отношение на нахлуването в Украйна, в това число за агитация, за да се дестабилизират прилежащите на Русия страни и Европейски Съюз и неговите страни членки “. Мярката не визира опцията тези организации и техните чиновници да правят активност в Европейски Съюз, да вземем за пример да правят интервюта.

След началото на войната в Украйна Съветът за електронни медии взе решение да спре излъчването на други субсидирани от режима на Путин медии – телевизия Russia Today и производните й, както и на осведомителната организация „ Спутник “ и производните й. Решението на Съвет за електронни медии бе взето с 4:1 гласа, като единственият дал своя вот срещу бе Соня Момчилона, която е представител на президента Румен Радев.  

 

В чужбина

Националният съвет за електронни медии на Латвия реши да спре излъчването на всички съветски телевизионни канали на територията на страната, оповестява " Интерфакс ", представена от " Газета. ру ". Става дума за 80 тв канала, които към момента се транслираха на територията на Латвия. В известието се отбелязва, че решението е взето въз основа на нова правна норма, съгласно която канали, регистрирани в страна, " която заплашва териториалната целокупност и независимостта на друга страна ", не могат да работят в Латвия. Решението влиза в действие на 9 юни.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР