Български и румънски туристи се оказаха в огромна километрична опашка

...
Български и румънски туристи се оказаха в огромна километрична опашка
Коментари Харесай

Огромна опашка се изви на ГКПП Кулата

Български и румънски туристи се оказаха в голяма километрична опашка на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата и тази заран. Независимо от гръцката възбрана за влизане в страната на сръбски жители, то още веднъж има напрежение на границата. Именно с хората от Сърбия и с нуждата от по-дълго култивиране на техните документи и за вземане на проби се обясняваха досегашните опашки. Сега обаче и без тях опашката отново е километрична.

От " Гранична полиция " поучават всички, пътуващи за Гърция, да се запасят с храна и вода. Още в ранните часове на деня придвижването към Гърция беше доста интензивно, споделя БВР. Пътят е натоварен още в правата Благоевград-Кресна и по Автомагистрала „ Струма “. Масово е наличието на  полицията и жандармерията по магистралното трасе, която провежда подреждането на колите и поетапното им пропускане към пункта. Постове на " Гранична полиция " има и по обиколния маршрут през селата, където не се пропускат  коли, пътуващи за Гърция.

И България, и Румъния публично желаеха от Гърция облекчаване на ситуацията на Кулата. Предложено бе отваряне на другите пунктове, стартирането на обособени коридори за жители на Европейски Съюз и на трети страни и нова организация. 

По информация на гръцките управляващи единствено през съботния ден през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " са минали 20 000 леки коли. 

Вчера южната ни съседка затвори и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ” за туристи от България. Сега оттова могат да минават единствено българи с трудови контракти в Гърция, а също и притежатели на парцели там. През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода " се пропущат единствено сезонни служащи и товарни коли.

Туристите, които се връщат в България, могат да влязат през всички гранични пунктове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР