Български и румънски престъпни групи все по-често инвестират в бизнеса

...
Български и румънски престъпни групи все по-често инвестират в бизнеса
Коментари Харесай

Доклад на ЕС: Български и румънски превозвачи участват в разпространението на кокаин и други наркотици

Български и румънски незаконни групи все по-често влагат в бизнеса на пътните транспорти, с цел да улеснят преноса на кокаин и други опиати в Европейски Съюз.

Това написа в показания през днешния ден нов отчет за европейския пазар на неразрешени субстанции, направен от европейския център за наблюдаване на опиатите и полицейската работа Европол, съобщи Българска телеграфна агенция. В документа се показва, че пазарът на опиати в Европейски Съюз има годишен оборот от най-малко 30 милиарда евро. Установени са най-малко 5000 проведени незаконни групи, директно забъркани в разпространяването на наркотични субстанции.

Осъдиха трима българи за опит за продажба на 40 кг кокаин в Санкт Петербург

В отчета се отбелязва, че макар ограниченията за битка с опиатите, търсенето не се трансформира, а предлагането се усъвършенства. Допълва се, че производството на кокаин в Южна Америка и на хероин в Афганистан бележи исторически върхове.

Авторите на отчета предлагат напъните да се насочат против ръководителите на съответните незаконни групи, както и да се усъвършенства защитата на външните граници на Европейски Съюз. Това е третият сходен отчет и в него се регистрира, че досегашните рекомендации от 2013 и 2016 година остават в действие.

Иззеха 1 кг кокаин и малко под 5 кг хероин от вкъщи на 63-годишен мъж
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР