Български и чужди фирми отварят нови логистични и складови площи

...
Български и чужди фирми отварят нови логистични и складови площи
Коментари Харесай

70 на сто от парцелите в зоната са продадени, още пет фирми изграждат своите нови логистични центрове

Български и непознати компании отварят нови логистични и складови площи край Пловдив.

Първите две компании в Индустриален парк Марково завършиха строителството на своите обекти и стартират работа. Очаква се към тях скоро да се причислят още пет компании, които са в развой на планиране и създаване на своите логистични центрове и скоро да посрещнат своите клиенти и чиновници.

Това демонстрира, че макар неподходящите стопански прогнози, търсенето на имоти със заменен статут и подготвени за инвестиция в региона на град Пловдив остава стабилно, разясняват специалисти.

Успехът на Индустриален парк Марково потвърждава, че клиентите избират точно зони, в които теренът е подготвен за строителство и е подобаващ за създаване на хранилища и леки производства по европейски стандарти.

Индустриален парк Марково е една от най-атрактивните зони за бизнес в индустриалното сърце на България – Пловдив. Проектът е създаден от „ Галакси инвестмънт груп “, водеща капиталова компания, която развива и ръководи сполучливи планове в разнообразни посоки на недвижима благосъстоятелност - хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офис здания, търговски и индустриални площи.

Едната от фирмите, които започват работа в зоната, е компания „ Викинг-Т “ ООД. Тя е построила логистично-административната постройка. Фирмата е измежду водачите в производството на работно облекло и търговия с персонални защитни средства. В последните месеци се е специализирала и в производството на защитни маски. Дружеството има над 200 чиновници и съвременни индустриални мощности, което я подрежда измежду най-хубавите български компании в сектора.

Другата компания със приключен обект в Индустриален Парк Марково – „ Куков “ ЕООД, е основана през 1991 година През последните близо 30 години компанията се занимава с търговия на едро и дистрибуция на перилни, почистващи препарати и козметика. „ Куков “ ЕООД е една от първите компании в този отрасъл за България.

Индустриален парк Марково е с обща повърхност от 158 000 кв. м. Разположен на Околовръстния път в Южната част на града, той се намира на комфортно място за всевъзможен вид дистрибуционни и индустриални действия (5 км от Митница Пловдив, 10 км от Летище Пловдив и на 14 км от автомагистрала „ Тракия “).

Сред огромните преимущества на зоната са новоизградената вътрешна инфраструктура, отзивчивата локация и лесният транспортен достъп. Прокарани са всички подземни връзки. Канализацията е дъждовна и за пречистени битови води. Положена е тръбна канална мрежа, построен е трафопост, а наличното електричество може да посрещне потребностите на разнообразни логистични и леки индустриални действия. Налице е улично осветяване, а достъпът до всеки един от парцелите в зоната е обезпечен с асфалтов път.

Заради атрактивните условия, от ден на ден вложители гледат към Индустриален Парк Марково като опция за релокация, разширение на своя бизнес или отваряне на нова база. Близо 70% от парцелите към този момент са продадени, като напълно скоро се чакат вложители и за останалите 30%.

Една от аргументите за бързото индустриално развиване на пловдивския район през последните години е добре развитата инфраструктура, а търсенето на имоти със заменен статут и подготвени за инвестиция остава стабилно. Успехът на Индустриален парк Марково потвърждава, че клиентите избират точно зони, в които теренът е подготвен за строителство и е подобаващ за създаване на хранилища и леки производства по европейски стандарти. Предимството на плана е, че е атрактивен както за огромни, по този начин и за дребни компании, заради опцията за сливане и делене на парцелите съгласно потребностите на вложителя. В допълнение „ Галакси Инвестмънт Груп “ може да се ангажира и с създаване на промишлен план по съответно задание.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР