Български и чуждестранни модни брандове и дизайнери представят актуални колекции

...
Български и чуждестранни модни брандове и дизайнери представят актуални колекции
Коментари Харесай

Предстои шестото издание на Sofia Fashion Week

Български и задгранични фешън марки и дизайнери показват настоящи сбирки на седмицата на модата в София.

Sofia Fashion Week SS 2018 ще се състои от 27 до 30 март и обичайно ще се организира в зала ЕФЕ на хотел „ Маринела ". Шестото издание на седмицата на модата в София ще премине в четири тематични вечери с присъединяване на общо 36 фешън марката. Събитието ще предложи на феновете на модата доста искра, жанр и хубост, а извънредна информация за него беше предоставена по време на конференция, през днешния ден 22 март в хотел „ Маринела ".

Водещ на конференцията беше проф. Любомир Стойков, ръководител на Академията за мода, който показа събитието и всеки от участниците: Мария Бонева - съорганизатор и формален медиен сътрудник - Code Fashion TV; Бойко Манев - уредник на събитието, представител на хотел „ Маринела ", Калина Паскалева - PR на Sofia Fashion Week SS 2018.

В конференцията участваха и дизайнерите, които ще открият обособените вечери: Евгения Живкова - дизайнер на фешън къща „ Жени жанр " и троент притежател на „ Златна игла " на Академията за мода; Христо Чучев - притежател на „ Златна игла " 2018 за булчинска мода; Иван Донев - дизайнер на годината за 2018-та, както и Анелия Петкова - притежател на Bridal Fashion - формален представител и сътрудник за България на марките: Pronovias, My Lady, Enzoani, Badgley&Mischka, Sherri Hill, „ Модека " и ROCCCOBAROCCO.

Мария Бонева подчертава върху връзката сред модата и развлечението, което е мощно застъпено в актуалното издание. Тя заяви, че Весела Бонева и Светлин Къслев, които ще пеят на откриването първата вечер, особено за Sofia Fashion Week SS 2018 са написали парчето Supper Model, а клипът за него ще се снима в четирите дни в действително време. Сред изпълнителите, които ще се изявят на сцената, са също: Venzy, Pavell & Venci Venc`, Балет Megami и Acrobatic Show Megami.Мария Бонева означи, че за атрактивния фон на зала ЕФЕ госпожа Маринела Арабаджиева се е доверила на Events Decor Diamanti, NV flawers и Милена Атанасова - формален декоратор на хотел „ Маринела ".

Украсата ще включва бели калии, огледала и кристални полилеи. Тя разгласи още, че всеки ден от 16:00 до 18:00 часа ще има работен брънч, по време на който искащите ще могат да се срещнат с дизайнерите от съответната вечер и анонсира тематичните афтърпартита, надлежно: първата вечер на генералният сътрудник Garanti Koza в Sakura Lobby Bar Hotel Marinela; вторта вечер в Street Lounge Hotel Marinela; третата вечер в Club Megami и последната вечер в Зала EFE, където празненството ще бъде по модела на международните модерно празненства с присъединяване на The best DEEP HOUSE DJ Ahmet KILIC.



Калина Паскалева показа плана „ Добротворчество ", част от събитието, който се осъществя взаимно с Професионална гимназия по фризьорство и козметика „ Княгиня Евдокия ", гр. София. Проектът се реализира от 30 доброволци, членове на ученическия съвет и от клубовете по фризьорство и козметика в учебното заведение, всички на възраст от 14 до 18 години. Стилът и хубостта са мотото на учебното заведение, по тази причина учениците създават от рециклирана хартия красиви бижута, костюми, аксесоари, маски, цветя и картички. В първата вечер на 27-ми март четири деца от учебното заведение ще показват свои планове - един от тях беше показан и на конференцията от Далия Миланова, ученичка от гимназията.

Евгения Живкова показа два тоалета на фешън къща „ Жени жанр " от сбирка пролет-лято 2018 година - костюм от букле, коприна и памук с разкроено сако и рокля от копринена тафта с флорални претекстове. Дизайнерката ще открие като специфичен посетител първата вечер на 27 март (вторник), която е отдадена на показване на български марки и дизайнери. Тогава на стилния подиум ще бъдат показани също сбирки на: Djofra Fashion, 29Desires, IMANE, Papena, Fashion House Elena Hristova, Viggo Boutique, Biliana Yotovska Label, Wolf walley, N Style и KWIAT.
Дизайнерът Христо Чучев сподели особено за медиите две сватбени рокли от най-новата си сбирка, в която залага на светлите тонове на синьо, лилаво, розово, праскова, както и на настоящия цвят вишна. Той употребява нетипични за България дантели, а силуетите са най-вече в класическата А линия с издължени шлейфове. Христо Чучев ще открие стилните дефилета втората вечер на 28 март (сряда), когато ще бъдат показани Haute Couture сбирки на български марки и дизайнери: Berna Moda, Princess Fashion Studio, Be Queen Fashion House, Aggressor, Stoyan Radichev, Banderol, Blink.

Анелия Петкова предстви аутфит от сбирка пролет-лято 2018 на Roccobarocco - сет пола от естествена коприна с настоящите транспарантни акценти и двулицево яке, при което метализираният резултат е реализиран с една от най-модерните техники на направа. Модният бранд ще открие третата вечер на 29 март (четвъртък), отдадена на посетител дизайнери и международни марки. Гости на Sofia Fashion Week SS 2018 със свои сбирки ще бъдат също: Bridal Fashion, Carducci, Cesare Paciotti, Bapa Kids, ALL U Re, Nina Naustdal, Narcos, Inside Us, Spenglish. По време на конференцията Анелия Петкова показа също рокля на Bridal Fashion, направена от венецианска дантела със мощно изрязан гол тил и ръчно декорирана с пера от Марабу.

Третата вечер особено за ревюто на Cesare Paciotti от Италия ще дойдат Марко Калчинаро /Marco Calcinaro/ - общоприет шеф на Cesare Paciotti и Урсула Чекони /Ursula Re Cecconi/ - управител продажби.
Седмицата на модата ще бъде закрита с церемония вечер на 30 март (петък), когато на сцената ще бъдат показани извънредни ревюта. Модните дефилета ще открие Иван Донев - дизайнер на годината, който завоюва „ Златна игла 2018 " преди броени дни.

По време на конференцията той показа моделът MIA (Museum of Islamic Art) от неговата емблематична сбирка „ Мост сред културите ", въодушевена от интериорната архитектура на Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар. Последната вечер гостите на събитието ще видят Christian of Roma Hair Show, а извънредните ревюта включват сбирки на: Sofia Sposa Milano, Evgeniya Borisova Haute Couture и Fashion Gallery Esil Duran.

Специално за идното издание на Sofia Fashion Week ще дойдат най-известните румънски блогърки Алина и Диана или Fabulous Мuses. Водещи на всяка от четирите вечери ще бъдат Боряна Баташова и Теодор Тодоров. Красивите девойки на Visages Model Group и Inter Models ще дефилират на стилния подиум с най-новите сбирки, подбрани за Sofia Fashion Week SS 2018.

Официалната фотосесия на лицата на седмицата на модата - Деси Кейт Катеринова и Георги Йовчев - е дело на изобретателния фешън фотограф Костадин Кръстев-Коко, също притежател на наградата „ Златна игла ". Снимките на аления килим по време на идната седмица на модата ще бъдат снимани от „ Хайлайф ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР