Български хотели мамят туристи, като им пробутват фалшиви „звезди” и

...
Български хотели мамят туристи, като им пробутват фалшиви „звезди” и
Коментари Харесай

С тези подли шашми БГ хотелите жестоко мамят туристите

Български хотели мамят туристи, като им пробутват подправени „ звезди” и некачествено обслужване. За да устоят на свирепата конкуренция в сектора и войната за туристи, значително наши хотели прибягат към, най-меко казано, нелоялни търговски практики. Това написа в. Монитор.

Един от най-разпространените прийом и в тази посока е присвояването на звезди, на каквито в действителност обслужването в тях не дава отговор.

Половината от хотелиерите се скриха от страната, неприятно им се написа

В някои от сякаш елитните хотели обзавеждането е на равнище „ зрял социализъм” - кревати с олющени табли, скърцащи амортизирани пружини и табуретки. Гардеробите всеки миг са на път да се разпаднат, а плочките в банята, които сякаш би трябвало да са бели, само че издайнически жълтеят, някак припомнят за сносно познатите на по-възрастната мъжка половина санитарни пространства в родната казарма.

Не доста по-различно е ситуацията и в заведенията за хранене на въпросните хотели, чиито маси с в миналото белите си покривки, а някои и с постланите от горната страна над тях мушамички с изображения на апетитно греещи плодове, също разсънват едни изключително сантиментално-носталгични мемоари у по-възрастните.

Единственото, което небрежно ги приземява и ги връща назад в действителността, са цените, които надалеч не са като тези от епохата на соца и никак не пасват на по този начин описаното предложение.

Не е за поверие какви шашми са се въртели в първокласни хотели в Слънчев бряг!

За страдание гостите на хотела схващат за тези „ дребни” детайлности, откакто към този момент са си резервирали стаята по интернет или откакто някак са съумели да замъкнат куфарите до стаята си и нямат въобще въодушевление да се пазарят и да подвигат кавги на личния състав на хотела.

А и какво ли са им отговорни камериерките и рецепционистките. В множеството случаи хотелът не е на татко им и те са единствено „ наемници на капитала”, както бе споделил чаровният шарлатанин Остап Бендер.

Шашмите и измамите , които родните хотелиери въртят обаче, не са ориентирани единствено към клиентите, а и към страната.

Проверка откри, че значително притежатели на хотели афишират по-малко стаи от действително предлаганите. Или, другояче казано, укриват клиенти, а оттова надлежно и приходите си.

А това към този момент е съществено икономическо закононарушение. За което се носи наказателна отговорност и се върви на съд.

Ама нещо за какво ли не мога да си спомня в последните години случай хотелиер да е бил наказан поради това, че е укрил приходи и е измамил страната, като самоуверено навлиза в сивата стопанска система.

Сега, в края на дейния сезон, държавните контролиращи органи започнаха инспекции, като евентуално ще се стигне и до лишаване на звезди, до парични наказания, а може би и до затваряне на обекти. И по този начин е вярно.

Защото по този начин, както не е вярно да ти пробутват артикул с палмово масло за краве сирене, по този начин някак си е гадничко и да си платиш за хотел с четири звезди и да очакваш полагащото се качествено обслужване. А вместо това да попаднеш на нещо приблизително сред работническо общежитие и стая в бунгало на пионерски лагер от времето на зрелия социализъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР