Български гражданин, идентифициран с китайското фамилно име Кех (Keh), е

...
Български гражданин, идентифициран с китайското фамилно име Кех (Keh), е
Коментари Харесай

"Китаецът-българин" Кех спипан пиян в Тайван и обяснил: "В България за това само пишат глоба!"

Български жител, разпознат с китайското фамилно име Кех (Keh), е бил спрян за шофиране под въздействие на алкохол, след това споделил, че не е знаел за сериозността на обвиняването в Тайван, защото в България за такова нарушение единствено "пишели санкция ", написа TaiwanNews.



Приблизително към 1:30 ч. на 15 май един скутер, ръководен от 27-годишния български жител, е криволичел, на влизане в Синхай Роуд, Секция 3, Лейн 157 в регион Даан на Тайпе. Когато служител на реда махнал с палка да алармира на водача да спре, той ненадейно блъснал спирачките.

Подозирайки, че е бил в нетрезво положение, полицията наредила на Кех да изтегли скутера си от пътя. Тъй като усетили мощна миризма на алкохол, до момента в който той приказвал с полицията, чиновник на реда обяснил на Кех на британски съответните регламенти за осъществяване на тест за алкохол и наказването за отвод.

След като се съгласил с тест за алкохол, полицията открила, че Кех е имал алкохолно равнище в кръвта от 0,44 промила алкохол, доста над прага от 0,15 промила. Кех, който е бил нает от тайванска компания и дошъл в Тайван предишния месец, споделил, че през тази нощ е консумирал единствено три бутилки бира, че не е имало катастрофи, и той е "напълно изтрезнял ".
Кех твърди, че след няколко часа ще би трябвало да отиде на работа и изискал от полицията да го освободи. След това той декларирал, че в родната му страна за шофиране с алкохол единствено се "пишела санкция ", само че полицейските чиновници не приели неговия мотив.

Тайванската другарка на Кех, която се возела зад него, се пробвала да го оправдае, само че полицията не приела и нейните причини и го обвинила в закононарушения против публичната сигурност. Униформените обяснили на Кех, че тайванското наказателно право и административното наказателно право имат мощ в Тайван, без значение кой нарушава тези закони, до момента в който е в страната.

След това полицията обяснила, че член 16 и член 8 от Закона за административното наказване показват, че не може да бъде оправдана наказателна или административна отговорност заради неведение на закони или разпореждания.

След това офицерите предизвестили Кех, че шофирането в нетрезво положение унищожава доста фамилии, хората би трябвало да се грижат за личната си сигурност, а водачите би трябвало да зачитат правото на живот на другите.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР