Български граждани са блокирани на парижкото летище Буве, след като

...
Български граждани са блокирани на парижкото летище Буве, след като
Коментари Харесай

Българи са блокирани в лошото време на летище в Париж

Български жители са блокирани на парижкото летище Буве, откакто в понеделник (26 февруари) е бил анулиран полет на самолетна компания " Уизер " от Париж до София. Това заяви Министерството на външните работи (МВнР), като се базира на информация от посолството в Париж, с което са се свързали българи. Това е третият град в чужбина, където има блокирани на летище българи след румънския Тимишоара и италианския Рим.

Общо към 130 пасажери, част от които българи, чакат на летище Буве пренасочване и намиране на други подобаващи полети. От самолетната компания са уведомили дипломатическата задача, че всеки пасажер е получил на електронната си поща предложение с опциите за напредване с други полети.

От самолетната компания са показали, че всеки пасажер би трябвало персонално да се свърже с представителите на " Уизер " за анулирани полети на телефоните ѝ във Франция +33170700852 или в София +35924928367 и да разгласи своя избор на полет. Българските жители могат да се извърнат и към представителството на " Уизер " на летище Буве, където да заявят предпочитание за пренасочване на полета или за възобновяване на сумата.

Авиопревозвачът е уведомил още, че при липса на опция за превозване на част от пасажерите в границите на деня, те могат да се настанят в хотела на летището, където да платят нощувката, а сумата ще им бъде възобновена след показване на нужните документи.

Българските жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да се обадят на дежурните телефони на българското посолство във Франция: +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР