Български граждани, които имат публични задължения, няма да могат да

...
Български граждани, които имат публични задължения, няма да могат да
Коментари Харесай

Длъжници няма да могат да напускат България с над 30 хил. лв.


Български жители, които имат обществени отговорности, няма да могат да напущат границите на Европейския съюз с повече от 30 хиляди лв. в себе си.

Това плануват промени във Валутния закон, които министрите утвърдиха, заяви държавният пресцентър. Ограниченията, които в този момент се записват в закона, са залегнали и в европейското законодателство.

Според наредбата, с която митническите органи би трябвало да реализират ефикасен валутен надзор, пренасяните парични средства не би трябвало да надвишават 30 хиляди лв. или тяхната равноценност в друга валута през границата на страната за трета страна, когато митническите органи по длъжностен път са получили информация за съществуването на обществени отговорности на лицето.

Митническите органи по границата на страната ще управляват и преместването през границата на благородни метали и скъпоценни камъни и произведения от тях.

При нарушаване ще сформират актове.

Въвежда се формулировка за "укрит " предмет и законови промени за лишаване в интерес на страната на цялата недекларирана сума.

Ако благородни метали или скъпоценни камъни не бъдат декларирани, то санкцията ще бъде в размер на една пета от цената на недекларираните предмети. Когато недекларираният предмет е укрит по специфичен метод, наказването е санкция в размер на една четвърт от цената на укрития предмет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР