Български фермерски съюз организира изложения на местни млечни и фермерски

...
Български фермерски съюз организира изложения на местни млечни и фермерски
Коментари Харесай

Български фермерски съюз организира изложения на местни продукти в шест града

Български фермерски съюз провежда изложби на локални млечни и фермерски артикули. Събитията ще се проведат на териториите на шест града в страната за подкрепяне на земеделските стопани посредством директна реализация на създадените от тях артикули измежду българските консуматори. Участие могат да вземат регистрирани аграрни производители, както и дребни и междинни предприятия, занимаващи се с преправка. Изложенията се реализират с поддръжката на Министерство на земеделието и Държавен фонд „ Земеделие “.

Датите и местата на осъществяване са:

22 и 23 март 2024 г.Стара Загора, Кестеновата алея

29 и 30 март 2024 г.Кърджали, пл. " Освобождение "

5 и 6 април 2024 г.Варна – градинката сред бул. Сливница и Археологически музей – Варна

15 и 16 април 2024 г.София, пространството пред Министерство на земеделието и храните

9 и 10 май Бургас - пл. „ Тройката “

Пловдив – следва дата и място

Изисквания към участниците за показване на продукцията:

- Земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските стопани, ангажирани с първичното селскостопанско произвеждане.

- Предприятия, ангажирани с преправка на селскостопански артикули по смисъла на чл.2(6) от Регламент (ЕС) № 2022/2472на Комисията, т.е. всяко култивиране на селскостопански артикул, вследствие на което се получава артикул, който също е селскостопански артикул, като се изключи дейностите, осъществявани в стопанството, нужни за подготвяне на скотски или растителен артикул за първа продажба. (да дават отговор на изискванията за дребни и междинни предприятия).

Участниците ще имат опция да обменят опит и знания, да осъществят контакти един с различен и да засилят съдействието между тях. Посредством ревютата от Български фермерски съюз се надяваме да засилим интереса към земеделските действия на по-широк кръг от хора, както и да притеглим младото население към тях. Организацията ще направи презентации за да запознае обществеността и стопаните с новаторски аграрни и индустриални практики, с цел да могат да покачат своята осведоменост, респективно конкурентоспособност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР