Български евродепутати подкрепиха искането на неправителствени организации за актуализация на

...
Български евродепутати подкрепиха искането на неправителствени организации за актуализация на
Коментари Харесай

Членове на Европейския парламент подкрепиха актуализация на ставките след приемане на бюджета на новата програма „Еразъм”

Български евродепутати поддържаха настояването на неправителствени организации за актуализация на ставките по новата стратегия „ Еразъм " на обществена полемика, която се организира в Централното предверие на Националния студентски дом (пл. " Народно заседание " 10) от 10.30 до 12.00 ч.

Цветелина Пенкова (С&Д), Андрей Слабаков (ЕКР), и Радан Кънев (ЕНП) единомислещо поддържаха бъдеща актуализация на ставките по новата стратегия „ Еразъм " и подчертаха нейната роля за поощряване на младежката подвижност, неофициалното обучение и демократичното европейско поданство. С видео послание от Брюксел се включи и Ева Майдел (ЕНП).

Събитието бе намерено от Доц доктор Петър Николов, заместник-министър на образованието и науката. Приветствия към участниците насочиха и госпожа Милена Дамянова, ръководител на Комисията по просвета и обучение в Народно събрание, господин Петьо Кънев, изпълнителен шеф на Центъра за развиване на човешките запаси и господин Христиан Даскалов, шеф на Национален студентски дом.

Участниците показаха убедеността си, полемиката да бъде начало на непрекъснат разговор сред жителите и членовете на Екологичен потенциал за бъдещето на програмата „ Еразъм+ " в подтекста на договарянията за дълготрайния европейски бюджет, който да предложи решения на проблемите на неправителствените организации, свързани с нея и да я направи по-достъпна за младежите. В полемиката мнение показаха и водещите на събитието, Велко Иванов и Росен Петков, притежаващи дълготраен опит по стратегия „ Еразъм " и предходните стратегии като „ Леонардо да Винчи ", „ Младеж ", „ Младежта в деяние " и други.

Организатори на полемиката са Център за европейско съдействие и поощряване на дейното европейско поданство към Национален студентски дом (НСД) при МОН, поддържан от Национална студентска конфедерация взаимно с Европейско младежко придвижване и Съюз на европейските федералисти България и Национален ресурсен център за кариерно консултиране и професионално развиване, поддържан от Студентско общество за компютърно изкуство (СОКИ) към НСД.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР