Български емигранти от 12 държави излязоха на протест, за да

...
Български емигранти от 12 държави излязоха на протест, за да
Коментари Харесай

Deutsche Welle: БГ-емигранти от 12 държави на протест в подкрепа на народа си

Български емигранти от 12 страни излязоха на митинг, с цел да поддържат своя народ в България. Българските емигранти стачкуват и желаят електронно гласоподаване. Това би улеснило живеещите в чужбина, които са задължени да пътуват и да висят по опашки, с цел да упражнят своето конституционно право.
Само че политиците вършат всичко допустимо да затруднят външния избор, с огледа на това, че има внезапно понижаване на изборните секции съгласно кодекса на Фидосова и новото стягане на изискванията пред 2016г, направено от ГЕРБ, националистите и изненадващо – десните, написа Deutsche Welle.

Гласовете от чужбина са почти 100-150 хиляди, което не трансформира изключително съотношението на силите. Проблемът обаче е, че емигрантите към момента попадат в изборните описи заради небрежност на системата, а това провокира разминаване от близо милион индивида, с което число се злоупотребява доста.

В отговор на това предпочитание, има хора в България, които са на мнението, че тези, които са оставили своята татковина, нямат право да се бъркат в нещата на страната. Валери Симеонов също предизвика това мислене, като упрекна младежите на митингите, че са там поради пандемията и единствено ще си създадат по едно селфи и по-късно си потеглят.

Младите емигранти са студенти в университети, които спят до книги, а не до килчета злато и също по този начин са видели по какъв начин се брани демокрацията в по-свободните западни страни. Тези външни българи в този момент пораждат чувството, че не сме сами в борбата за по-свободна България. Тяхното обръщение е:ще се върнем, в случай че има смяна, а в случай че мафията остане, напущаме вечно.

В момента това няма значение, тъй като дали ще се върнат или не, значимото е, че тези българи също поддържат своята татковина, макар че го вършат отдалеко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР