Български екипаж за първи път стартира с Тесла на Еко-Рали

...
Български екипаж за първи път стартира с Тесла на Еко-Рали
Коментари Харесай

Български екипаж за първи път стартира с Тесла на Еко-Рали България 2018
Български екипаж за първи път започва с Тесла на Еко-Рали България 2018
За първи път в тазгодишното издание на Еко-Рали България 2018 български екипаж ще взе участие с автомобил Тесла. Това ще бъде варненският тандем Милен Маринов и Радослав Маринов. Това разгласи ръководителят на АСК „ Интерспийд “ Валя Панталеева дни преди началото на конкуренцията, съобщи кореспондент на БГНЕС. Еко Рали България 2018 ще се организира от 27 до 29 юли, като това е 4-ия кръг от Световната Е-регулаторна купа на FIA за коли с електрическо задвижване. В конкуренцията, която започва публично на 27 юли, петък, от 17:00 часа, право на присъединяване имат електрически автомобили, коли с горивни кафези и задвижвани от електричество коли, разполагащи с мотор с вътрешно горене (ДВГ), който не е механично обвързван към колелата (рейдж екстендър).

Относно самото съревнование Пантелева разкри, че в него ще се включат някои от най-елитните екипажи в света. „ С номер 1 ще започва Валтер Кофлер и Франко Джиони от Италия, които са международни първенци за 2017. Втори ще започват разбъркан екипаж французи, втори във краткотрайно класиране дотук, първите са с Тесла, вторите с Рено Зои, на трето място ще започва екипаж от Испания “.

Организаторите на надпреварата разкриха, че през тази година чакат усъвършенстване на достижението от 2017 година от 15 екологични возила. Надпреварата има напълно нов маршрут на осъществяване, като в съботния ден, първият бранш ще води участниците от центъра на София през Искърското дефиле към курорта Вършец. След пауза за отмора, екипажите ще се изправят против 60-километровата втора права на стадия, с трасе в региона на Вършец. В неделя стадият още веднъж е разграничен на две елементи като от сутринта до обяд ще се кара в региона на Вършец, а следобяд колите се завръщат назад в София. Първите финиширали се чакат на площад,,Батенберг “ към 17:00 часа, а малко по-късно ще стане явен и огромният победител. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР