Български екип стои зад първата европейска образователна платформа за интерактивно

...
Български екип стои зад първата европейска образователна платформа за интерактивно
Коментари Харесай

Български екип стои зад първата европейска образователна платформа с виртуално съдържание


 Български екип стои зад първата европейска просветителна платформа с виртуално наличие

Български екип стои зад първата европейска просветителна платформа за интерактивно образование „ IEDU360.EU “, която беше открита през днешния ден. Като целеви артикул тя е неповторима освен за Европа, а и в световен мащаб. Фондация „ Интерактивна България “ е идейният мотор и водещ екип при основаването на решението, в което вземат участие още Англия, Чехия и Италия.

„ Достъпът на децата до интернет и технологиите още от най-ранна възраст постановат нуждата образованието да е съвременно и интерактивно, с цел да им е забавно. Използваме това, че са в мрежата за нещо положително – да им помогнем в обучителния развой. Представянето на образователния материал под формата на виртуални турове дава опция децата да се пренесат и в най-отдалечените и недостъпни места на планетата и да съпреживеят урока “, изяснява Иван Велков, ръководител на Фондация „ Интерактивна България “. Изследвания демонстрират, че подрастващите прекарват 80% от времето си в интернет, а множеството се срещат с мрежата доста преди да тръгнат на учебно заведение.

Платформата е основана на новаторските 360° VR технологии, посредством които посетителите могат виртуално да “преживеят” материала. Тя прави образователния развой доста по-модерен, по-бърз и ефикасен и го слага оптимално покрай действителната среда. Очаква се с нея да се улесни образователният развой, като учениците ще подобрят с над 50% възприемането на проучвания материал.

Иновативната web система IEDU360.EU е безвъзмездна и в нея към този момент има стотици турове във виртуалната действителност и видео материали от няколко страни и на няколко езика. Създадените виртуални уроци могат непрекъснато да бъдат надграждани с необятен набор от принадлежности – текст, снимка, колаж, тон, видео, интеракция под формата на тест/тестова игра. Специално за България – възпитаници и учители към този момент умерено могат да употребяват доста материали за образование по история и география. С платформата може да се работи както с VR очила, по този начин и без очила от всички устройства.

Мултиезичността на решението го прави чудесно споделено пространство за продан и учене на хора от целия свят. Преподавателите могат да употребяват ресурсите й да вършат съвременни забавни и увлекателни виртуални уроци, които да презентират от всяка точка на света. Учениците също могат да употребяват функционалностите и наличието й и да приготвят своите презентации и образователни планове по един атрактивен и въздействащ метод. На събитието по откриването на плана, ученичка от 6 клас в 119 СУ показва своя презентация по тематика от „ Човек и общество “, направена благодарение на IEDU360.EU.

Проектът е отличен от Центъра за развиване на човешките запаси (Националната организация за Програма “Еразъм+” в България) с премия за високо качество и капацитет. Той е финансиран от Европейската комисия в границите на Програма „ ЕРАЗЪМ+ “, Ключова активност 2 – „ Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики” – активност „ Стратегически партньорства “, бранш „ Училищно обучение “. Партниращи организации на плана „ Интерактивно обучение в 360° “ са Фондация „ Интерактивна България “, 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “, Нов Български университет, Czech college – Чехия, Young Effect Association – Италия, MANE CZ – Чехия, ACTON EXCHANGE – Англия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР