Български деца отново са сред най-добрите на 23-та Младежка балканска

...
Български деца отново са сред най-добрите на 23-та Младежка балканска
Коментари Харесай

Българчета отново сред най-добрите на международна олимпиада по математика

Български деца още веднъж са измежду най-хубавите на 23-та Младежка балканска олимпиада по математика с ръководителя на тима доцент доктор Иван Кортезов от Института по "Математика и информатика ". Сравнявайки с другите олимпиади в тази като цяло нямаше прекомерно сложна задача, само че нямаше и прекомерно лесна, което за някои от тимовете се оказа много мъчно. Нямаше такава задача, която изобщо да не могат да решат, само че по-силните страни, както сме ние, се справихме, изясни доцент Кортезов.

В изявление за БНР той описа още: "Рядко се случва възпитаник да има цялостен общ брой, а в този момент имаме двама, което е въпреки всичко огромен триумф ".

Доц. Кортезов уточни и кои са носителите на златните медали: "Освен Иван Тагарев от 8-ми клас на СМГ, другият е Илияс Номан също от 8-и клас на Софийската математическа гимназия ".

Той описа и за подбора на участниците: "Има няколко надпревари. Има си правилник от Министерство на образованието, действително има четири надпревари, които сортират. Те са със подобен формат, на този, който е на Олимпиадата…. "

Един от спечелилите със златен орден - Иван Тагарев от 8-и клас на Софийската математическа гимназия, също описа по какъв начин се е запалил по математиката: "Като цяло в никакъв случай не е имало огромен напън. Аз започнах с математиката когато бях 1-ви клас, отидох на някакво локално съревнование на Софийски математически шампионат и там изкарах сребърен орден, а това беше безусловно първото ми съревнование и ми хареса да спечелвам, по тази причина продължих да се занимавам ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР