Български депутат е заразен с коронавирус. Новината съобщи председателят на

...
Български депутат е заразен с коронавирус. Новината съобщи председателят на
Коментари Харесай

Български депутат e заразен с коронавирус

Български народен представител е инфектиран с ковид. Новината заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на ексклузивен брифинг. Тя разкри и неговото име - това е доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи. В идващите дни следва всички депутати и хората от администрацията на Народно събрание да бъдат тествани за COVID-19.

" Имаме депутат с открит тест на ковид. След диалог с него, той даде единодушие да кажа името му. Това е лекар Хасан Адемов от Движение за права и свободи. Няма да давам отговор на въпроси, касаещи неговото здравословно положение. Знаете, че следва Народно събрание да гласоподава актуализация на бюджета за 2020 година. В тази връзка, незабавно откакто бях осведомена от сътрудника Адемов, потърсих контакт с Националния действен щаб. От там предложиха поради идното събиране и дебатиране в Народно събрание, всички депутати да минат през тест за ковид. има направена организация, уведомила съм ръководителите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се вършат проби на народните представители. В четвъртък ще бъдат тествани и хората от администрацията на Народно събрание, които са били в контакт с Адемов и с тези, които са работили в залата ", съобщи Караянчева.

" Оттук нататък ни предстоят проби. Още от петък предложих Народно събрание да не работи и тъкмо това имах поради. Независимо, че сме депутати, вирусът не сортира. Някои ме упрекнаха, че Парламентът няма да работи, тъй като ще се открива едноличен режим, тирания и потъквам парламентаризма. Но аз тъкмо това имах поради. За страдание сега имаме случай, реагираме доста бързо с ръководителите на парламентарни групи. Още в 8:30 имаме съвет и ще създадем всичко допустимо депутатите да бъдат тествани. Не тъй като са богопомазани, а тъй като имат контакти с други хора в своите региони, тъй като работят с администрацията в Народно събрание, с вас публицистите и тъй като в даден миг би трябвало да се съберем и да гласуваме закони ", сподели още Караянчева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР