Български депутат е заразен с коронавирус. Новината съобщи председателят на

Български депутат е заразен с коронавирус. Новината съобщи председателят на ...

Български депутат e заразен с коронавирус.

Български депутат е заразен с коронавирус. Новината съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на извънреден брифинг. Тя разкри и неговото име - това е д-р Хасан Адемов от ДПС. В следващите дни предстои всички депутати и хората от администрацията на НС да бъдат тествани за COVID-19.

"Имаме народен представител с установен тест на коронавирус. След разговор с него, той даде съгласие да кажа името му. Това е доктор Хасан Адемов от ДПС. Няма да отговарям на въпроси, касаещи неговото здравословно състояние. Знаете, че предстои НС да гласува актуализация на бюджета за 2020 година. В тази връзка, веднага след като бях информирана от колегата Адемов, потърсих контакт с Националния оперативен щаб. От там препоръчаха предвид предстоящото събиране и дебатиране в НС, всички депутати да минат през тест за коронавирус. има направена организация, информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се правят тестове на народните представители. В четвъртък ще бъдат тествани и хората от администрацията на НС, които са били в контакт с Адемов и с тези, които са работили в залата", заяви Караянчева.

"Оттук нататък ни предстоят тестове. Още от петък предложих НС да не работи и точно това имах предвид. Независимо, че сме депутати, вирусът не подбира. Някои ме обвиниха, че Парламентът няма да работи, защото ще се установява едноличен режим, диктатура и потъквам парламентаризма. Но аз точно това имах предвид. За съжаление в момента имаме случай, реагираме много бързо с председателите на парламентарни групи. Още в 8:30 имаме съвет и ще направим всичко възможно депутатите да бъдат тествани. Не защото са богопомазани, а защото имат контакти с други хора в своите райони, защото работят с администрацията в НС, с вас журналистите и защото в даден момент трябва да се съберем и да гласуваме закони", каза още Караянчева.

Източник: sportal.bg