Български държавни железници предприема допълните мерки за сигурност във влаковете

...
Български държавни железници предприема допълните мерки за сигурност във влаковете
Коментари Харесай

БДЖ с допълнителни мерки за сигурност за великденските празници

" Български държавни железници " подхваща допълните ограничения за сигурност във влаковете по отношение на великденските празници и предстоящото повишение на потока от пасажери, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на националния железопътен транспортьор.

От сдружението увериха, че пасажерите би трябвало да бъдат спокойни за сигурността си, защото БДЖ поставя всички старания да я подсигурява, работейки в тясно съдействие с органите на реда.

Дружеството дава от време на време на Министерство на вътрешните работи лист с така наречен рискови влакове, които нормално са вечерните и нощните, само че решение на вътрешното министерство е в кои от тях да обезпечи двойка патрулиращи служители на реда, по отношение на ресурса, с който разполага.

От БДЖ поучават пасажерите при видяна неправда незабавно да алармират на длъжностните лица – кондуктор и началник-влак, които са инструктирани по какъв начин да реагират в избрана обстановка. Ако във влака има патрулиращи служители на реда, те също би трябвало да бъдат известени. При неналичието на представители на реда, полицейски патрул ще бъде извикан на най-близката последваща гара, осведомят от БДЖ.

Над 12 700 спомагателни места за идните почивни дни във връзка Великден ще обезпечат от БДЖ. За тази цел ще бъдат увеличени с спомагателни вагони съставите на влакове, които пътуват по главните посоки в страната.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР