Български дарителски форум, Фондация “Америка за България“, Посолството на САЩ

...
Български дарителски форум, Фондация “Америка за България“, Посолството на САЩ
Коментари Харесай

Фонд “Обединени срещу Covid-19” ще разпредели над 800 000 лв. за борба с кризата

Български дарителски конгрес, Фондация “Америка за България “, Посолството на Съединени американски щати в България и Американската комерсиална камара в България сплотиха старания и сътвориха фонд “Обединени против COVID-19 “ за поддръжка на локални общности в България, потърпевши от рецесията с ковид.

Двадесет и една компании, фондации и физически лица към този момент подариха на фонда за финансиране на планове за превъзмогване както на здравните, по този начин и на обществените аспекти на епидемията.

За средства от “Обединени против Covid-19 “ могат да аплайват лечебни заведения, цивилен организации, читалища и обществени предприятия от цяла България. За задачата те би трябвало да попълнят електронен формуляр, наличен на особено основания интернет уебсайт: www.United4BG.org Крайният период за подаване на документи за първия кръг на финансиране на планове е 16 април 2020 година Одобрените планове ще бъдат оповестени на 27 април.

Финансовата поддръжка за план ще е от 5 000 до 10 000 лв., според от обсега на плана и потребностите, които организацията адресира.

Фондът ще финансира начинания в поддръжка на наранени от рецесията уязвими групи хора - медицински личен състав, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР